Sporthal en zwembad De Kwel in Cuijk.
Sporthal en zwembad De Kwel in Cuijk. Foto: De Maas Driehoek

Gehandicapten pech: geen tillift in Cuijks zwembad De Kwel

Politiek 917 keer gelezen

CUIJK | Het conflict tussen de gemeente Cuijk en exploitant LACO van De Kwel in Cuijk heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Bijna anderhalf jaar na de aanschaf van een tillift door de gemeente, is deze nog steeds niet geplaatst. Reden: wie gaat het betalen?

Het is de volgende twist in een langlopend conflict tussen exploitant en gemeente, dat De Kwel op 1 januari 2019 voor een symbolisch bedrag heeft overgedaan aan LACO. Die exploitant weigert al jaren grootschalig onderhoud uit te voeren aan het complex, dat zeer gedateerd is. Eerdere aanpassingen, zoals aan de vloer, kwamen zodoende al eens voor rekening van de Cuijkse gemeenschap. Eind 2018 droeg de gemeenteraad sportwethouder Maarten Jilisen (Liberaal LvC) op opnieuw te gaan onderhandelen met LACO, maar die motie werd door het college van B en W genegeerd. “Ik waarschuwde toen al dat elk drukmiddel voor de gemeente weggegeven zou worden als de sporthal en het zwembad overgedragen zouden worden zonder nieuwe voorwaarden. Dat blijkt nu wel weer”, zegt het Cuijkse kandidaat-raadslid Rob Poel van Team Lokaal.
Bewoners in Cuijk en omliggende dorpen met een fysieke beperking die willen zwemmen, hebben pech, want een snelle oplossing lijkt niet in de maak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant