Voor ons valt een watertank onder duurzaamheid, voor de mensen in Papoea Nieuw Guinea is een degelijk opvangsysteem broodnodig.
Voor ons valt een watertank onder duurzaamheid, voor de mensen in Papoea Nieuw Guinea is een degelijk opvangsysteem broodnodig.

Watertank voor school in Papoea Nieuw Guinea

Algemeen 346 keer gelezen

BEUGEN | Voldoende en schoon water uit de kraan lijkt zo heel gewoon. Aan de andere kant van de wereld, in Papoea Nieuw Guinea is het dat niet. Daar kampen de mensen met lange periodes van droogte en is het slim om het vele water tijdens de regenperiode op te vangen. De Actiegroep Papoea Nieuw Guinea ontving dit jaar van Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer (SOB) een donatie van 500 euro voor de aanschaf van watertanks bij een school in de stad Lae. 

De Actiegroep Papoea Nieuw Guinea met als thuisbasis Beugen, is een samenwerking van vrijwilligers die zich betrokken voelen met het land. De broer van Riet Brienen, Henk Janssen werkte er jarenlang als pater en kwam met verhalen over de rijke cultuur, maar over ook de schrijnende armoede. Zuster Godelief Leyten werkte er haar hele leven en heeft veel projecten opgezet op het gebied van gezondheidszorg en maatschappelijk werk, met name voor vrouwen en kinderen. 

Nog steeds zijn er via de orde van MariannHill mensen in het land werkzaam om een bijdrage te leveren aan de opbouw van het land. De Actiegroep Papoea Nieuw Guinea onderhoudt met hen de contacten. De vraag voor een financiële bijdrage voor de aanschaf van een watertank bij een school waar studenten een vakopleiding kunnen volgen kwam daarom bij de Beugense Actiegroep terecht. 

Naast de bijdrage van de SOB ontving de Actiegroep financiële middelen van de Vastenactie. Met dat mooie bedrag hebben de leerlingen van de school zelf de watertanks geplaatst. En omdat er meer geld werd ingezameld dan verwacht, konden er ook gereedschapsmaterialen worden aangeschaft voor de technieklessen van de studenten. 

De donaties hebben dus geleid tot een duurzame actie. De watertanks zullen zorgen voor een betere hygiëne en bevordering van de gezondheid en leefbaarheid. De aanschaf van het gereedschap is een belangrijke investering in de vakopleiding van de studenten. En uiteindelijk is onderwijs nog steeds de beste kans op een betere toekomst; voor de studenten zelf omdat ze meer kans hebben op een baan en inkomen, en voor het land omdat opgeleide mensen een positief effect hebben op de samenleving.

Tenkyu, oftewel dankjewel zeggen de mensen in Papoea Nieuw Guinea 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant