Peter Verstegen gedurende het debat, in gesprek met Hetty Egger-van Oppen van de ChristenUnie.
Peter Verstegen gedurende het debat, in gesprek met Hetty Egger-van Oppen van de ChristenUnie.

Forum-lijsttrekker onterecht uit debat Myllesweerd gezet

Algemeen 1.042 keer gelezen

MILL | Forum voor Democratie-lijsttrekker Peter Verstegen had niet geweigerd mogen worden bij het lijsttrekkersdebat in Myllesweerd begin deze maand. Verstegen werd geweigerd omdat hij geen geldige QR-code wilde laten zien. Volgens minister Grapperhaus hoeven volksvertegenwoordigers ‘in onder andere horeca en culturele instellingen geen coronatoegangsbewijs te tonen als zij daar beroepshalve moeten zijn’. Dat blijkt uit een artikel van NRC

In de ‘Tijdelijke regeling maatregelen covid-19’ is voor mensen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten een uitzondering genoteerd op de QR-verplichting. Volgens minister Ferd Grapperhaus behoren politici tot deze categorie.

Uit het debat gezet
Verstegen mocht op vrijdag 5 november enkel bij het debat aanschuiven als hij een geldige QR-code zou laten zien. Via een achteringang wist de lijsttrekker alsnog Myllesweerd binnen te komen en het door dagblad De Gelderlander georganiseerde debat te onderbreken. Debatleider Herman Wissink maande hem te vertrekken, maar de FvD’er dacht er anders over. Uiteindelijk wist burgemeester Antoine Walraven hem uit het Millse culturele centrum te zetten.

Peter Verstegen en zijn partij zijn faliekant tegen de QR-codes en het daarbij komende regels. Volgens Forum voor Democratie zou het huidige coronabeleid zorgen voor een tweedeling en buitensluiting.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant