Constantia kende dankzij een bliksemstart weinig moeite met Montagnards.
Constantia kende dankzij een bliksemstart weinig moeite met Montagnards. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4G: Constantia wint en ziet Achates winst verspelen, DSV nu vierde

Voetbal 923 keer gelezen

Constantia is koploper Achates tot op een punt genaderd. De Wanroijnaren kenden geen enkele moeite met Montagnards, terwijl Achates in blessuretijd twee punten verspeelde tegen hekkensluiter Toxandria. DSV is opgeklommen naar een vierde plaats door een duidelijke overwinning op VIOS’38.

Constantia kende opvallend weinig moeite met Montagnards. De Wanroijnaren wonnen uiteindelijk met 4-0, maar hadden de tegenstander al na 25 minuten op de rug liggen (3-0). Joeri van de Weijer (tweemaal) en Huug Hendriks zorgden voor een vroege en ruime voorsprong. Na rust schoot alleen Niels Thijssen nog raak. “We schoten vandaag uit de startblokken en binnen vier minuten mocht onze tegenstander twee keer aftrappen. We hebben dikverdiend gewonnen en ik ben met name trots op de wijze hoe we de eerste 30 minuten de tegenstander van het kastje naar de muur hebben gestuurd”, keek een tevreden Gert Jan Reijnen van Constantia terug.

Duur puntenverlies Achates
Achates verspeelde twee dure punten tegen Toxandria, dat in blessuretijd de 2-2 scoorde. Op dat moment speelde Achates met tien man na een rode kaart voor Max van de Brink na opmerkingen op de leiding. Scheidsrechter Straatman was toch al de gebeten hond bij de spelers van de thuisploeg, want tot hun woede keurde hij de gelijkmaker van Toxandria goed nadat bij een luchtduel twee spelers met de hoofden tegen elkaar waren gebotst. Een Achates-speler was daarna geblesseerd op de grond blijven liggen. Ook negeerde Straatman het vlagsignaal (voor buitenspel) bij de gelijkmaker van Melvin van Lankveld. Pim Konings had voor rust al voor de 1-0 gezorgd. Ook raakte Achates nog een keertje de lat. Ondanks de 2-2 blijft Achates koploper en Toxandria hekkensluiter.

DSV wint in Beugen
DSV lijkt na een aarzelende seizoensstart de weg naar boven gevonden te hebben. De formatie van trainer Maarten van Stiphout won bij VIOS’38 met 1-3. Pieter Bongarts en Lars Veldpaus zorgden voor een 0-2 tussenstand. Bij een hoekschop een kwartier voor tijd maakte DSV een eigen doelpunt. Terwijl VIOS’38 op zoek ging naar de gelijkmaker, scoorde opnieuw Veldpaus aan de andere kant. “We hadden de wedstrijd onder controle. Dit was een terechte verdiende overwinning”, vond Van Stiphout. Dat zag zijn collega Michel Jansen (VIOS’38) ook. “De eerste helft teveel kansen gemist. Deze nederlaag hebben we geheel aan onszelf te wijten.”
De Zwaluw moest op eigen veld buigen voor EWC’46: 1-3. Sal Langerak was trefzeker voor de Oeffeltenaren. Michel van de Venn: “Een terechte overwinning voor EWC’46. We speelden ondermaats. De volgende wedstrijd zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.”