<p>Rien Xhofleer bij de afvalcontainers van zijn recyclingbedrijf.&nbsp;</p>

Rien Xhofleer bij de afvalcontainers van zijn recyclingbedrijf. 

Gemeente en Xhofleer tegenover elkaar in rechtbank; Uitspraak vóór februari verwacht

  •   keer gelezen

CUIJK / DEN BOSCH | Mag familie Xhofleer blijven wonen op het perceel aan de Heeswijksestraat in Cuijk? Of wordt de verhurende gemeente Cuijk in gelijk gesteld en is ontbinding van het huurcontract een terechte straf voor de in 2018 gevonden partij softdrugs? Donderdag 18 november werd het conflict aan het gerechtshof in Den Bosch voorgelegd en kregen beide partijen de kans om een zegje te doen. De uitspraak volgt nog.

De partijen liggen met elkaar in de clinch wegens een hoeveelheid wiet, gevonden in de aan een derde verhuurde schuur op het perceel. Rien Xhofleer was de verhuurder van het schuurtje, maar is inmiddels door het OM vrijgesproken van alle aantijgingen. Desondanks zet de gemeente de contractontbinding voort, tot wanhoop en verontwaardiging van de familie Xhofleer. Opvallend hierin is dat het huurcontract is afgesloten met mevrouw Ivits – Xhofleer, de 85-jarige en in slechte gezondheid verkerende moeder van Xhofleer, die niets met de strafbare feiten van doen heeft.

Over het verloop van de zitting van donderdag spreken beide partijen verschillend. Volgens de medestanders van familie Xhofleer liet de advocaat van mevrouw Ivits-Xhofeer ‘niets heel van de gemeente.’ Verder zou de gemeentelijke advocaat “met modder gooien door de feiten te verdraaien” en “dingen erbij halen die totaal niet relevant zijn”, aldus medestanders van Xhofleer.

Gemeente Cuijk geeft aan geen uitspraken te doen over de zitting, om zo te voorkomen dat emoties eventueel de bovenhand gaan voeren. “We wachten netjes af tot de uitspraak. Die komt uiterlijk 1 februari, maar waarschijnlijk nog eerder.”

Meer berichten