Jan Derks Hans van Baal en Marian Govers-Jilesen behoren tot het team dragende krachten.
Jan Derks Hans van Baal en Marian Govers-Jilesen behoren tot het team dragende krachten. (Foto: )

Senioren Hobby Centrum Mill leeft volop

  •   keer gelezen

MILL | Het Senioren Hobby Centrum is met haar 15-jarig bestaan een begrip in Mill. Hans van Baal is vanaf het eerste uur verbonden met het Senioren Hobby Centrum en eveneens een van de oprichters. 

Door Rudolf van Gemert

Hans is niet alleen secretaris in het bestuur, maar helpt en denkt ook altijd waar nodig. “Bij onze start hadden we gelijk 50 geïnteresseerde en actieve deelnemers. In het begin waren we nog amateuristisch bezig, nu zijn we niet alleen professioneler maar ook commerciëler bezig. Er zijn altijd valkuilen en het is niet altijd gemakkelijk om je niveau vast te houden. Het Senioren Hobby Centrum leeft volop. Vorig jaar maart waren we met 285 mensen actief bezig. Steeds meer liefhebbers komen van buiten onze gemeente, waarbij meer ‘jongeren van rond de vijftig’ grote interesse tonen. De redenen waarom men bij ons komt, zijn het ontmoeten van mensen en samen hobbymatig bezig zijn en van elkaar leren. We hebben een goede relatie met de gemeente en basisschool De Lens is een partner met goede wisselwerking zonder papierkraam. Onze manier van werken is uniek, waarbij elke hobbygroep een deskundige teamleider heeft.” 

Marian Govers-Jilesen knikt instemmend. Zij doet niet alleen de PR, maar is eveneens teamleider schilderen en heeft grote betrokkenheid bij alle disciplines. “Teamleiders vinden we heel belangrijk, zij zijn altijd aanwezig bij hun groep op de vaste dagen in de week. Goede teamleiders vinden we ook van buiten onze gemeente. Zij krijgen ook veel input van ons. We zien het als een geoliede machine. Met 22 disciplines is alles gewoon prima op orde. Mensen zijn meer maatschappelijk betrokken en nemen meer tijd voor hun vrijetijdsbesteding. We hebben 60 sponsoren, dat is toch super voor ons.” 

Jan Derks is vrijwilliger van het eerste uur. Als beheerder is hij de rechterhand van de teamleiding. “Met 61 jaar ging ik met pensioen. Het Hobby Centrum was een perfecte voortgang na mijn werk. Thuis zitten was niks voor mij en hier voel ik me perfect op mijn plaats. Ik ben veelzijdig en heb altijd veel gedaan. Ik kwam bij de hobby bloemschikken terecht. Ik had niets met bloemen, maar dat veranderde totaal. Ik weet nu veel en help mee waar nodig is. Naast hobbygroepen, het reparatiecentrum en het inloop-computercafé hebben we ook de Hobby DoeWat beurs met een 35-jarige traditie. Hiervoor zoeken we een nieuwe ruimte voor 100 standhouders. Het Senioren Centrum Mill is gewoon fantastisch”, glimlacht Jan.  

Meer berichten