<p>Nog niet veel Cuijkenaren hebben de stembus gevonden.</p>

Nog niet veel Cuijkenaren hebben de stembus gevonden.

(Foto: Robèrt Cooijmans)

Het loopt nog niet storm bij de stembureau’s; ‘Mensen, ga stemmen!’

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Alle stemgerechtigden in de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis krijgen deze week de kans om hun stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen van de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk. Van maandag 22 tot en met woensdag 24 november 21:00 uur kan eenieder laten weten wie van de dertien deelnemende partijen een plekje verdient op het toekomstige gemeentepluche. Dinsdagochtend om 11:00 uur bleek dat slechts 3,07% van de naar schatting 72000 stemgerechtigden hun stem hebben uitgebracht. Het college van B&W van de gemeente Boxmeer roept dan ook iedereen nogmaals op hun stem uit te brengen.

“Tot nu toe zijn het gewoon tientallen.” De bestuurders van de afscheidnemende gemeente verwachten dat het overgrote deel van die 72000 mensen woensdag naar de stembus zal trekken. “Velen denken dat de maandag en dinsdag bedoeld zijn voor mensen die vanwege de drukte niet naar de stembus durven komen” merkt wethouder Bouke de Bruin op. Hoewel deze stemmers zeker worden aangespoord om van deze luwe stemdagen gebruik te maken, zijn de stemlokalen voor iedereen geopend. “Veel mensen zijn gewend om op woensdag te stemmen. Dat hoor ik overal om mij heen” vertelt wethouder Willy Hendriks – Van Haren, om de verwachtingen voor morgen te onderbouwen. “Ik hoop echt op een goede opkomst. Als we de 60% halen mogen we ons op de borst kloppen. Dus mensen, ga stemmen!”

Jongste stemmer
Eerder vandaag ging de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest langs bij de jongste stemmer van de nieuwe gemeente. De eveneens in Boxmeer wonende Felice wordt morgen 18, en mag dus direct gebruik maken van haar nieuw verkregen recht. Met een taart in de hand kwam Van Soest haar vast feliciteren.

Meer berichten