Afbeelding

Bekende renners in nieuwe ploeg

Sport 117 keer gelezen
BOXMEER - De komst werd eind vorig jaar aangekondigd, zaterdag maakte het grote publiek kennis van de nieuwe regionale wielerploeg. Onder de naam van de gelijknamige hoofdsponsor uit Malden koerst en mix van jong talent en ervaren ‘wegkapitiens’ vanaf dit seizoen onder de vlag van het Computron Cyclingteam. De bekende criteriumspeaker Rien van Horik stelde de vijftien renners zaterdagmiddag voor.

[image=302634]

De leden van de nieuwe ploeg verschijnen aan de start van wedstrijden bij de Amateurs, Sportklasse, Elite en Masters.

Initiatiefnemers
Het Computron Cyclingteam is een initiatief van Berry Roelofs en Koen Wulterkens. “Aanvankelijk waren we met vier. Dat was leuk maar een ploeg met vijftien renners is nog leuker”, aldus de bijna 25-jarige Koen Wulterkens. Het Computron Cyclingteam rijdt niet met de Olympische gedachte mee in de klassiekers en andere grote wedstrijden, de ploeg denkt ook voor klasseringen op het erepodium te kunnen strijden. “We hebben en mix van jong en oud. De jeugd kan veel opsteken van de ouderen in de ploeg”, zegt Berry Roelofs.
Voor de sponsors kozen de initiatiefnemers niet puur voor het geld. “Nee, er is gezocht naar sponsors die een band hebben met de wielersport”, zegt Wulterkens. Het tweetal kwam uit bij Koen en Wolly Nicolasen van het Maldense ICT-bedrijf Computron. Daarnaast werd een handvol kleinere sponsoren bereid gevonden de nieuwe ploeg te financieel te ondersteunen. Exacte bedragen werden zaterdag niet genoemd maar in de wandelgangen werd gefluisterd dat de hoofdsponsor jaarlijks 15.000 euro bijdraagt en bovendien de fietsframes ter beschikking stelt.

Ervaring
Met de 57-jarige Ron Paffen heeft Computron Cyclingteam een ervaren rot in de gelederen. De in Milsbeek wonende voormalig Nederlands kampioen (2011) bij de Masters, koerst al 42 jaar mee in het peloton. Afgelopen seizoen reed Paffen voor een Duitse ploeg. Toen het doek viel voor het Duitse team besloot hij in te gaan op het aanbod van Computron. Afgelopen seizoen behaalde Paffen zeventien successen in de diverse wedstrijden.
Voor ervaring zorgt ook de in Siebengewald geboren en getogen Stan Janssen. De 46-jarige renner woon tegenwoordig net over de grens in het Duitse Goch. Janssen, die als nieuweling samen met Michael Boogerd debuteerde in het peloton, geldt in de wielerwereld als een criteriumspecialist.
De overige leden zijn Stefan Teunis (20), Stef van der Hijden (30), William Berns (48), Gert Jan Verdijk (37), John van den Berg (36), Roger Pauwels (50), Jeroen Hendriks (31), Gert Jan Verdijk (36), Frank Driessen (28), Daan van Alphen (22) en Haiko Peters (36).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant