<p>Woensdag ontvingen de eerste medewerkers al boostervaccinatie.</p>

Woensdag ontvingen de eerste medewerkers al boostervaccinatie.

(Foto: Dichterbij)

Dichterbij: ‘Dankbaar om als één van de eersten te starten met de booster-vaccinatie’

  •   keer gelezen

REGIO | De boostervaccins voor Dichterbij zijn woensdagochtend bij de zorgorganisatie binnengekomen. Direct die avond ontvingen de eerste zorgmedewerkers hun booster-vaccinatie. De eerste bewoners kregen dondermorgen bezoek aan huis van de vaccinatieteams. 

Hylke Kerstens, projectleider vaccineren: “De komende drie weken kunnen we in totaal zo’n 5.000 cliënten en medewerkers de mogelijkheid bieden tot extra bescherming tegen het coronavirus. Daar zijn we enorm dankbaar voor.” Begin deze maand kregen zorginstellingen te horen dat zij de voorbereidingen voor de booster-vaccinatie konden opstarten. “Dat hebben we toen direct gedaan, ook al waren er nog best wat open eindjes. Wanneer de vaccins geleverd zouden worden, bijvoorbeeld. Ik ben meer dan trots dat het ons gelukt is om zo snel uit de startblokken te zijn. Dat is in dit geval écht een teamprestatie van heel veel collega’s: zorgen voor elkaar, door elkaar. Maar denk ook aan de cliënten en verwanten. Ook voor hen is dit weer een keuzemoment.”

Keuzes in aanpak
“We hebben onszelf begin dit jaar het doel gesteld om alle cliënten te vaccineren op de voor hen meest vertrouwde locatie, hun thuis. Ook nu gaan we langs bijna 800 woningen, met mobiele vaccinatieteams van Dichterbij collega’s. Ook hebben we in de eerdere vaccinatierondes besloten om medewerkers zelf te vaccineren. Gezien de bereidwilligheid van collega’s om toen hun bijdrage te leveren aan deze ‘operatie’, wisten we zeker dat dat ook nu ging lukken”, vervolgt Kerstens. “De situatie waarin we ons nu bevinden, maakt dat deze vaccinatieronde extra uitdagingen kent. De druk op de zorg is enorm, de lange adem van corona heeft grote impact. Daarom was het voor ons een belangrijk vertrekpunt om in de uitvoering de medewerkers in de directe zorg zo min mogelijk te belasten. Er is werkelijk hulp gekomen vanuit allerlei hoeken, en iedereen is bereid om mee te helpen. Dat geeft energie. Enkele andere voorbeelden: aangepaste transport-voorschriften en de griepprikken die ook in deze periode plaatsvinden. Dat vergde afstemming in de planning. Aan de andere kant konden we ook varen op de ervaring van de vorige vaccinatieronde.”

Meer berichten