<p>Dergelijke vormen van fraude komen nog steeds voor.</p>

Dergelijke vormen van fraude komen nog steeds voor.

(Foto: archief)

Helpdeskfraudeur (22) op heterdaad betrapt in Mill

  •   keer gelezen

MILL | Door zich voor te doen als helpdeskmedewerker van de bank, probeerde een 22-jarige man uit Zwanenburg de pinpas en code van een Millenaar te ontfutselen. De man is vorige week op heterdaad betrapt en aangehouden op verdenking van pinpasfraude. De politie waarschuwt mensen om alert te zijn op deze zogenaamde helpdeskfraude, ook wel ‘spoofing’ genoemd.

Het slachtoffer uit Mill schakelde de politie in na een verdacht telefoontje. De zogenaamde bankmedewerker gaf aan dat iemand een groot bedrag van zijn rekening probeerde te halen. Om dit te voorkomen zou de medewerker de pinpas thuis op komen halen. “Wij gingen meteen ter plaatse en troffen een 22-jarige verdachte aan. Hij kon op heterdaad worden aangehouden” meldt de politie.

“Nog steeds worden mensen slachtoffer van deze vorm van fraude” schrijft de politie verder. “Criminelen doen zich niet alleen voor als bankmedewerker, ze bellen ook uit naam van bijvoorbeeld overheidsinstanties of de politie. Geef nooit persoonlijke gegevens af, zoals een pincode. Er komt nooit een bankmedewerker bij je thuis om je bankgegevens of bankrekening te bespreken of een pinpas op te halen. Als iemand vraagt naar je gegevens, hang dan meteen op! Bel zélf naar je bank om te achterhalen of er iets mis is met je rekening. Is de oplichter wel in het bezit gekomen van bijvoorbeeld een pincode en komt er iemand bij je thuis? Schakel dan zo snel mogelijk de politie in.”

Meer berichten