Vijfdeklasser HBV was in 45 minuten klaar met VCO.
Vijfdeklasser HBV was in 45 minuten klaar met VCO. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

5E: DWSH’18 en HBV halen uit, eerste zege Boerdonk, gelijkspel Uden

Voetbal 1.157 keer gelezen

HBV en DWSH’18 hebben zondag allebei een gemakkelijke overwinning geboekt. Opmerkelijk genoeg was de eindstand in Beers (3-0 tegen VCO) en in Odiliapeel (0-6 voor DWSH’18) al na 45 minuten spelen bereikt. Boerdonk boekte de eerste zege van het seizoen. Thuis werd VCA getrakteerd op een 6-2 nederlaag, FC Uden speelde gelijk bij MVC.

Odiliapeel kende een ongelofelijke offday thuis tegen DWSH’18. De koploper uit Wilbertoord-Sint Hubert leidde na vijf minuten al met 0-2 en liep uit naar een 0-6 voorsprong(!) na 33 minuten. Toen bleef de teller, ondanks een reeks kansen voor de gasten, steken. Evengoed is de gemakkelijk winst, die tot stand kwam door doelpunten van Syb Daverveld (drie keer) Teun Jilisen (tweemaal) en Wout Jansen, (waarschijnlijk) goed voor de titel ‘Herfstkampioen’. Een knappe prestatie van de fusieclub.
HBV ontving een prima draaiend VCO, dat niet was opgewassen tegen de aanvallende kwaliteiten van de Beerse ploeg, die met 3-0 won. De HBV-goals kwamen op naam van Jeroen Bardoel (tweemaal) en Jeroen van Sonsbeek. “De score had veel hoger uit moeten vallen, maar ik ben tevreden”, aldus Lucien Roeffen van HBV. “Balen dat de competitie van nu stop ligt.”

FC Uden houdt MVC in toom
Meevaller voor DWSH’18 en HBV was dat MVC thuis twee punten verspeelde tegen FC Uden, dat op sportpark De Smagt toonde over karakter te beschikken. Eerst knokten de Udenaren zich terug van een 2-0 achterstand door doelpunten van Wesley Vogels en Stijn Vermeij. Toen Roy Vermeij kort na rust rood kreeg en MVC daarop op 3-2 kwam, leek de wedstrijd beslist. Toch behaalde FC Uden een knap punt, want met zijn eerste seizoenstreffer bracht Mike van Lierop de gasten een verdiende gelijkmaker: 3-3.

Boerdonk haalt flink uit
Met interim-coach Johan Strouken op de bank vierde Boerdonk na zeven wedstrijden zonder winst eindelijk eens een overwinning. VCA werd met 6-2 verslagen. Daan Dortmans zorgde voor 1-0. Daarna kwamen de gasten uit Sint Agatha terug en namen een 1-2 voorsprong via Robin Angenendt en Stijn Verdijk. Roy Neuteboom en Tim van Alphen brachten Boerdonk de leiding (3-2), waarna de thuisploeg in de slotfase uitliepen naar een eclatante zege. Dortmans, Neuteboom en Van Alphen vonden alle drie keer nog een keertje het vijandelijke doel: 6-2.