Koen van der Zanden glipt weg van zijn tegenstander

Blauw Geel’38/Jumbo wint in tweede helft van DEM

Voetbal 529 keer gelezen

BEVERWIJK | De 1-1 ruststand in Beverwijk in het duel met DEM klopte wel. In de tweede helft werd Blauw Geel’38/Jumbo beter. Niels Wouters opende voor de Veghelaren waar DEM op slag van rust langszij kwam. In de tweede helft gaven Koen van der Zanden en Ben Van den Nieuwhof de Veghelaren een 1-3 voorsprong. Het slotakkoord was voor Vince Duits die de 1-4 eindstand bepaalde.

Foto’s volgen later

Niels van Casteren bracht in Beverwijk dezelfde elf aan de aftrap als het duel afgelopen zondag thuis tegen JOS Watergraafsmeer. Opnieuw met Robin Voets in de middenlinie en Tom Dekkers op drie. De Eindhovenaar keerde met het verplaatsen van Voets weer terug in basisteam. Dekkers: “Dat klopt en daar ben ik blij mee. Het gaat goed we staan beter, maar of dat nu aan mij alleen ligt vind ik te ver gaan. Het hele team is beter gaan draaien en dat merk je in de laatste resultaten. Voor rust ging het gelijk op en klopt die 1-1 ruststand wel. Na rust waren wij aan zet en gevaarlijker.”

Dikke kansen
Na een kwartier kwamen de Veghelaren op voorsprong. Een vrije trap goed aangesneden door Ben van den Nieuwenhof werd strak binnen geknikt door Niels Wouters: 0-1. Blauw Geel’38 kwam goed weg nadat Van Zutphen de bal niet onder controle kreeg, maar DEM wist het vroege Sinterklaas presentje niet te verzilveren. Daarna was het weer de beurt aan de bezoekers waar Wouters twee dikke kansen kreeg om de zaak al voor rust te beslechten. Toch was het in die fase DEM dat het overnam van Blauw Geel’38. Een maal redde Van Zutphen, maar in de 42e minuut kwamen de gastheren toch gelijk na een snelle omschakeling.

Agressiever
Trainer Niels van Casteren sprak zijn spelers danig toe in de rust: “Dat deed ik zeker. Zaken liepen niet goed en we waren veel te veel achteruit aan het lopen. We zijn ook hoger gaan starten in de tweede helft en veel agressiever gaan verdedigen. Daar hameren we elke week op. Het was erg belangrijk dat we deze wedstrijd winnend af zouden sluiten. Hij paste bovendien prima in onze goede serie waar we mee bezig waren.” Bijna was er na een uur voetballen weer een voorsprong, maar Koen van der Zanden kon een voorzet op maat van Vince Duits niet verzilveren. Zes minuten later was het wel raak. Binnen no time stonden de Veghelaren met 1-3 voor door treffers van Koen van der Zanden en Ben Van den Nieuwhof. Bij DEM gingen de koppies omlaag en was het laatste woord voor Vince Duits die met zijn zesde competitietreffer de eindstand op 1-4 bracht.

Blauw Geel’38/Jumbo Joran van Zutphen, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Migiel Zeller, Sjaak Egmond (84. Bram Besems), Ben van den Nieuwenhof, Mark Dobbelsteen, Koen van der Zanden (80. Lars Loermans), Niels Wouters (87. Tijn Bosch), Robin Voets, Vince Duits (81. Halil Murt)