<p>De goederen.</p>

De goederen.

(Foto: Rob Daanen)

Metworstrennen in 2022 zonder publiek

  •   keer gelezen

BOXMEER | Het Bestuur van Vereniging “De Metworst” gaat er 100% voor om de Metworstrennen van maandag 28 februari 2022 zonder publiek te laten plaatsvinden. Als we de nodige maatregelen doorvoeren is er geen reden om de komende editie opnieuw af te gelasten, al zal het op een andere manier dan in andere jaren zijn.

Dick Goossens, Voorzitter van Vereniging “De Metworst”, licht toe: “Laten we duidelijk zijn dat de volksgezondheid bij ons op de eerste plaats staat. Maar wij kunnen als Vereniging, met inachtneming van strenge hygiënemaatregelen, er echt alles aan doen om deze Boxmeerse traditie in 2022 op een correcte en veilige wijze gewoon doorgang te laten vinden. De Metworstrennen wordt in de openlucht op een groot wedstrijdterrein gehouden en is een officiële paardenwedstrijd die op de Nederlandse Draf- en Rensport-wedstrijdkalender (NDR) staat. In Nederland en in de landen om ons heen worden de wedstrijden, met in achtneming van strenge regels, gewoon succesvol georganiseerd.

Helaas zal dit betekenen dat de Metworstrennen 2022 zonder publiek moeten plaatsvinden, maar wat voor ons voorop staat is dat wij het ‘recht van onze vaderen’ blijven handhaven. Dit betekent dat er te paard gestreden wordt om de titel van ‘Koning van de Metworst’ en dat de nieuwe Koning bij de Belaste Hoeve namens de Vereniging de Goederen ophaalt. Dit gebeurt al vele eeuwen zo. Uiteraard zijn wij ieder jaar blij met het geweldige en enthousiaste publiek op het Vortums Veld, alleen kan er tijdens de Metworstrennen 2022 vanwege de aanhoudende COVID-druk geen publiek bij zijn. Iedereen met een blauw-wit hart zal hier begrip voor opbrengen.

Deze eeuwenoude traditie is in 2015 erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed en moet op de maandag voorafgaande aan de Vastenavond georganiseerd worden en heeft feitelijk dus helemaal niets met carnaval te maken. Overige feestelijke activiteiten voor en na de Metworstrennen zullen dan ook in 2022 niet kunnen plaatsvinden.

Wij zijn al maanden bezig om het mogelijk te maken dat de wedstrijd via livestreaming op afstand gevolgd kan worden. Hierdoor hoeft niemand iets te missen.

We hopen van harte dat in 2023 weer een normale versie van de Metworstrennen georganiseerd kan worden en voor iedereen alle COVID-restricties ver achter ons zullen liggen.”

Meer berichten