Keepster Nienke van den Boom in actie namens MHV '81.
Keepster Nienke van den Boom in actie namens MHV '81. Foto: MHV'81

MHV’81 heeft de smaak van het winnen weer te pakken

Sport 137 keer gelezen

MILL | Na drie opeenvolgende nederlagen en een weekje vrijaf vanwege coronabesmettingen bij de tegenstander, hebben de handbalsters van MHV’81 de weg naar boven weer gevonden. De Millse dames waren in een lege sporthal De Looierij met 31-19 veel te sterk voor Z.A.P.

De kijkers van de livestream zagen dat MHV scherp aan de wedstrijd begon en via 2-0 op een 9-4 voorsprong kwam. In de verdediging werd er als team hard gewerkt, maar in aanvallend opzicht konden de kansen beter worden uitgespeeld. Desondanks kwamen de tegenstanders uit Breezand in het vervolg van de eerste helft niet veel dichterbij. Met een verschil van vier doelpunten (12-8) begonnen de teams aan de rust. Na deze pauze ging de Millse handbalformatie aan de slag om snel verder uit te lopen en de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Opnieuw was de verdediging solide. Daarom kon MHV via 16-10 op een 19-11 voorsprong komen. Ondanks tactische wijzigingen in het aanvalsspel van Z.A.P. wist MHV de voorsprong te behouden. Speelsters Evi Bens en Lieke van Baal hadden met respectievelijk elf en tien doelpunten een belangrijk aandeel in het scoreverloop, evenals een sterk keepende Nienke van de Boom. In de tweede helft mocht keepster Elke van Haren haar officiële debuut in de Eerste Divisie maken. Uiteindelijk werd er een ruime overwinning behaald; 31-19. Na negen wedstrijden staan de dames van MHV’81 voorlopig op een zesde plaats.