<p>Veel schaatsplezier bij het IJsfestijn in Boxmeer.</p>

Veel schaatsplezier bij het IJsfestijn in Boxmeer.

(Foto: Jeff Meijs)

Ook dit jaar geen IJsfestijn in Boxmeer

  •   keer gelezen

BOXMEER | De voorbereidingen waren al in volle gang voor de vijftiende editie van het IJsfestijn in Boxmeer maar door de nieuwe coronaregels is nu toch besloten het evenement dit jaar niet door te laten gaan. “We hadden het heel graag anders gezien maar na de persconferentie van afgelopen vrijdag is alles in een totaal ander daglicht komen te staan” aldus de organistatie. “Na uitvoerig overleg met de gemeente zijn we samen redelijkerwijs tot de conclusie gekomen dat de benodigde vergunning simpelweg niet afgegeven kan worden. De mondkapjesplicht en de (handhaving) van de 1,5 meter maatregel maken het onmogelijk om het IJsfestijn in lijn met de huidige coronaregels te organiseren.”

“Iedereen keek enorm uit naar de komst van de ijsbaan, het enthousiasme vanuit de sponsoren en vrijwilligers was erg groot. Ook voor ons als organisatie is dit een enorme tegenvaller maar we beseffen ons maar al te goed dat een evenement van deze omvang, waar dagelijks honderden kinderen bijeenkomen, niet wenselijk is gezien de huidige besmettingscijfers en de druk op de zorg.”

“Via deze weg willen wij de gemeente, vrijwilligers, sponsoren en leveranciers bedanken voor zijn of haar bijdrage, vertrouwen en begrip. Wij als commissie gaan onze energie en focus richten op het IJsfestijn van volgend jaar want wat ons betreft wordt ook nu uitstel geen afstel.”

Meer berichten