<p>Samenkomst van senioren in &#39;t Kruispunt Beugen. Een praatje maken met dorpsgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee.</p>

Samenkomst van senioren in 't Kruispunt Beugen. Een praatje maken met dorpsgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee.

(Foto: )

In elk dorp een Huiskamerproject

  •   keer gelezen

Binnen de meeste kerkdorpen en wijken van de gemeente Boxmeer zijn in 2019 werkgroepen opgestart naar aanleiding van het “Project wonen, zorg en welzijn”. De werkgroepen zoeken o.a. naar oplossingen voor de senioren om langer thuis te kunnen blijven wonen en ontmoetingsmogelijkheden te creëren. 

Het opzetten van een soort huiskamer in ieder kerkdorp, draagt bij aan de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en een praatje te maken onder het genot van een kop koffie. De SWOGB stimuleert en faciliteert het realiseren van een huiskamer in ieder dorp. Een mooi voorbeeld is de huiskamer in Beugen.

Welkom in de huiskamer van Beugen
Samen met de werkgroep Zorg en Welzijn van de Dorpsraad Beugen is besloten om ook daadwerkelijk te gaan starten. Als eerste heeft de werkgroep zich verdiept in de ‘huiskamer’ en Vortum-Mullem bezocht. De werkgroep raakte erg enthousiast van dit mooie voorbeeld.

De eerste stap was het zoeken van twee kartrekkers die de ‘huiskamer’ vorm zouden geven. Dat is gelukt. Tegelijkertijd zijn er via het dorpsblaadje ‘de info’ vrijwilligers gevraagd om zich aan te melden om de rol van gastheer/-vrouw te vervullen. Daarop reageerden acht enthousiaste vrijwilligers. Vervolgens zijn er met MFC ’t Kruispunt goede afspraken gemaakt over het gebruik van de ruimte en andere randvoorwaarden. Op dinsdag 21 september is gestart met de ‘huiskamer’ in Beugen.

De kartrekkers Carla Hermans en Reggy Janssen zijn blij en dankbaar dat zij al zoveel gasten hebben mogen ontvangen in de ‘huiskamer’ bij het MFC ‘t Kruispunt. Er wordt voornamelijk gezellig met elkaar gekletst. Mannen en vrouwen door elkaar van verschillende leeftijden. Erg mooi om te zien hoe iedereen geniet. Dit alles onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee en een lekkere koek. Onze gasten geven aan het erg gezellig te vinden. Ze ontmoeten ook nieuwe mensen, en dat vinden ze fijn. Er hangt een gezellige en ontspannen sfeer. 

Inmiddels zijn er ook wat spellen aanwezig zoals rummikub, speelkaarten, mens-erger-je-niet en een sjoelbak. Dus er kan ook een spelletje gespeeld worden. Meestal ligt er ook wat te lezen.

Carla en Reggy hebben, toen zij net een week gestart waren, ook de vrijwilligers uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de ‘huiskamer’. Zij zijn inmiddels ook gestart als gastheer/gastvrouw en ook zij vinden het dankbaar werk en mooi om te mogen doen.

De ‘huiskamer’ is bedoeld voor alle inwoners die behoefte hebben aan gezelligheid en sociaal contact, ongeacht de leeftijd. De vrijwilligers kunnen van de ‘huiskamer’ alleen maar, samen met de inwoners van Beugen, het tot een succes maken. Als mensen graag willen komen, maar het lastig vinden om de eerste stap te zetten, dan komt een van de vrijwilligers ze graag ophalen. 

De ‘huiskamer’ is geopend:
elke dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur én elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur, in MFC ‘t Kruispunt. Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken!! De koffie en thee staan voor je klaar.

Heb je vragen, bel een van de vrijwilligers van de ‘huiskamer’ Beugen:
Carla Hermans, 0485 - 36 2050 of 06 – 208 435 48, Reggy Janssen, 0485 – 36 1361 of 06 – 136 264 48

Een mooi voorbeeld voor andere dorpen

Het bestuur van de SWOGB hoopt dat meerdere dorpen het mooie voorbeeld van Beugen en Vortum Mullem volgen. In Oeffelt, Overloon en Maashees is men al bezig met de voorbereidingen. Overloon bekijkt of de soosactiviteiten ook in de huiskamer kunnen plaatsvinden. Door de Coronaperikelen lopen de plannen anders dan men had gehoopt. In Holthees is men nog op zoek naar een geschikte ruimte.

Initiatief in de wijk Boxmeer Noord
Bij het wijkcentrum de Driewiek is er van maandag tot en met vrijdag van 9.30-12.00 inloop. De koffie staat dagelijks voor u klaar. Op maandag kan men er ook handwerken en op woensdag zelfs biljarten. De week wordt afgesloten op vrijdag tussen 12.00-13.00 met een kop soep.

Meer berichten