<p>Dirigente Jose Lemmers uit Wijchen vindt het open karakter van het koor geweldig.</p>

Dirigente Jose Lemmers uit Wijchen vindt het open karakter van het koor geweldig.

Nieuwe dirigente voor Smartlappenkoor ‘Pure Sangh’

  •   keer gelezen

DE WEIJER, BOXMEER | Op woensdag 17 november bezocht de werkgroep PR en communicatie van de SWOGB de repetitie van smartlappenkoor Pure Sangh. Bij binnenkomst viel direct op dat er weinig leden aanwezig zijn. Een aantal leden hebben uit veiligheid er voor gekozen om thuis te blijven vanwege de snelle toename van het coronavirus. Voor hen die wel aanwezig zijn, is de onderlinge afstand ruim 2 meter. Een gewenste “eis” van de nieuwe dirigente Jose Lemmers uit Wijchen. “Veiligheid staat bij mij voorop. Afstand bij zingen is in deze tijd zeer belangrijk. Voor deze repetitie wisten we hoeveel leden aanwezig zijn. ”

Jose Lemmers heeft het stokje per 1 november overgenomen van Arlette van Hout. Jose vervolgt, “Arlette heeft mij benaderd of ik nog een koor wilde dirigeren. In Mill sta ik voor 2 koren en ook in Alverna sta ik voor een koor. Nu de kinderen groter zijn, heb ik meer vrije tijd en zodoende ben ik enkele keren gaan luisteren. Het klikte goed met de koorleden en daarom heb ik ook “Pure Sangh” onder mijn hoede genomen.”

Jose is blij met de muzikale begeleiding van accordeonist Gerrit Barten uit Rijkevoort. “Mijn rechterhand”, zegt Jose met overtuiging “Want de muzikale begeleiding bij de Smartlappen en de Levensliederen die we zingen, is erg wenselijk. Ook vind ik het fijn dat het koor openstaat voor mijn manier van werken en anderzijds sta ik open voor de inbreng van de koorleden zelf. Samen muziek maken, daar sta ik achter.”

Het Smartlappenkoor repeteert op de woensdagmorgen in de Weijer te Boxmeer van 10.00 tot 11.45 uur met een kwartiertje pauze er tussen. Iedereen die graag zingt, is welkom. Dames en herensenioren, laat U niet tegenhouden want de drempel is laag. Maar misschien is het beter om aan te sluiten als het coronavirus op zijn retour is.

Meer berichten