Door een schenking uit het RVC-fonds Leefbaarheid van Wooncorporatie Destion beschikt de Gennepse KBO over nieuwe laptops.
Door een schenking uit het RVC-fonds Leefbaarheid van Wooncorporatie Destion beschikt de Gennepse KBO over nieuwe laptops. (Foto: )

Gennepenaren internetten dankzij RvC-fonds Destion

  •   keer gelezen

GENNEP | Leden en niet leden van de KBO-afdeling Gennep kunnen weer surfen op internet en wegwijs worden op het wereldwijde web. Fonkelnieuwe laptops die bekostigd zijn uit het Leefbaarheidsfonds Raad van Commissarissen (RVC) van wooncorporatie Destion maken dat mogelijk.

Het Leefbaarheidsfonds RVC is een fonds waaruit leden van de huurdersraad van Destion jaarlijks een aantal initiatieven financieel kunnen ondersteunen. Voorwaarde is dat het initiatieven zijn die de leefbaarheid in het werkgebied van de corporatie bevorderen. Organisaties kunnen een verzoek indienen bij leden van de Destion-huurdersraad die de plannen toetsen aan de diverse criteria.
Het plan voor de laptops komt uit de koker van KBO Gennep. Vrijwilligers runnen een computerclub voor senioren. In verschillende settings wordt computerhulp geboden. Ook loopt er een project om vereenzaming tegen te gaan met de gemeente, Synthese, de huisartsen, wijkondersteuners en Pantein tegen eenzaamheid. Eenzame ouderen worden gestimuleerd zich bij de computerclub aan te sluiten of te leren hoe zij via de computer eenvoudig en snel contact leggen met anderen.

Een afvaardiging van Destion ervaart binnenkort zelf hoe Gennepse senioren de computerondersteuning waarderen.

Jos Gröniger
Meer berichten