Lintje voor Henk van den Hoogen.
Lintje voor Henk van den Hoogen. Foto: Eigen foto

Lintje voor Oeffeltse brandweerman Henk van den Hoogen

Algemeen 956 keer gelezen

OEFFELT | Henk van den Hoogen heeft vrijdag afscheid genomen van de brandweerpost in Oeffelt. Bij die gelegenheid ontving hij een Koninklijke onderscheiding uit handen van de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest.

Van 1989 tot 2019 was de heer Van den Hoogen actief in de functie van manschap en bevelvoerder. Daarnaast nam hij het voortouw bij de organisatie van de jaarlijkse brandweerwedstrijden. Hij organiseerde provinciale en landelijke wedstrijddagen en stimuleerde en enthousiasmeerde de eigen postleden om daaraan mee te doen. Daarmee zette hij niet alleen de brandweerpost Oeffelt op de kaart maar ook de regio Brabant-Noord. Van den Hoogen werd destijds al gezien als een van de cultuurdragers binnen de uitrukpost en de vereniging. Het was dan ook niet verrassend dat hij in 2002 werd benoemd tot postcommandant van de brandweerpost in Oeffelt.
Ook organiseert hij de sinterklaasviering voor de vereniging. Daarnaast heeft Van den Hoogen zich jarenlang vrijwillig ingezet voor carnavalsvereniging ‘de Leemknèjers’ in Oeffelt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant