In Mill is de nieuwbouw van 39 sociale huurwoningen van start gegaan.
In Mill is de nieuwbouw van 39 sociale huurwoningen van start gegaan. Foto: Mooiland

Bouwstart van 39 sociale huurwoningen in centrum Mill

Wonen 1.027 keer gelezen

MILL | In het centrum van Mill bouwt Hendriks Bouw en Ontwikkeling in opdracht voor Mooiland 39 sociale huurwoningen. De bouwstart werd dinsdag in klein gezelschap verricht. “We verwachten dat de bewoners rond oktober 2022 de sleutels ontvangen van hun nieuwe woning”, aldus directeur Bart Kivits van Mooiland.

Op de hoek van de Oranjeboomstraat, Hoogstraat en Bernhardstraat liggen twee terreinen: Vlaar en Woonhof. In de Bernhardstraat ligt het derde te bebouwen terrein. Op Vlaar bouwt Mooiland tien appartementen, op Woonhof drieëntwintig appartementen en vier nultredenwoningen en aan de Bernhardstraat komen twee nultredenwoningen. De realisatie van deze woningen is het slotstuk van de ontwikkeling van het Centrumplan Mill. De woningen komen te liggen aan een parkachtige omgeving met diverse voorzieningen dichtbij. De appartementen zijn driekamerappartementen met een wintertuin, inpandige berging en een gezamenlijke fietsenberging. 

Comfortabel en energiezuinig
Mooiland bouwt met deze sociale huurwoningen aan een duurzame en toekomstbestendige woningvoorraad in Mill. Bart Kivits legt uit: “Mooiland past in bijna alle projecten bodemwarmte en -koeling toe en zo ook in dit project. Hiermee bieden we voor de bewoners een comfortabel, betaalbaar en prettig thuis. Woonhof Vlaar is het slotstuk in de grote centrumontwikkeling waar de gemeente en Mooiland lang in hebben samengewerkt. Een geweldige kwaliteitsimpuls voor het centrum van Mill.”
Wethouder Jos van den Boogaart (Team Lokaal) vult aan: “De woningnood is hoog in ons land, dat geldt ook voor de gemeente Mill en Sint Hubert. Dit bouwproject zorgt voor sociale huurwoningen voor verschillende doelgroepen. Daarnaast betekent dit een afronding van het centrumplan en tegelijk een prachtige entree voor ons centrum. Het gemeentebestuur is hier heel blij mee.”
Mooiland verwacht dat de woningen begin januari 2022 te huur worden aangeboden op de website www.mijnwoningzoeken.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant