Er komt naast de testlocatie in Cuijk ook een vaccinatielocatie.
Er komt naast de testlocatie in Cuijk ook een vaccinatielocatie. Foto: SK-Media

GGD opent vaccinatiestraat naast testlocatie in Cuijk

Gezondheid 3.935 keer gelezen

CUIJK | De gemeente Cuijk heeft een omgevingsvergunning verleend voor het inrichten van een vaccinatielocatie in de Grotestraat in Cuijk, in het pand naast de huidige GGD teststraat. De GGD Hart voor Brabant heeft hiervoor een aanvraag ingediend. Gezien het grote maatschappelijk belang, verleent de gemeente alle medewerking aan het opzetten van de vaccinatielocatie op deze plek. 

Wel worden extra maatregelen getroffen om de doorstroom van verkeer in de omgeving goed te laten verlopen en wordt een tijdelijke, extra parkeervoorziening aangelegd op de voormalige plek van het Merletcollege. De bedoeling is dat de nieuwe vaccinatielocatie half december wordt geopend.
Teststraat wordt inlooplocatie. Buiten de realisatie van een vaccinatielocatie is de wens van de GGD om van de teststraat ook een inlooplocatie te maken in plaats van een drive-through. Het aantal parkeerplaatsen dat hierdoor nodig is, samen met het benodigde aantal parkeerplaatsen voor de vaccinatielocatie, wordt geschat op 400.

Voorkomen van onnodige overlast
Het realiseren van een dergelijk initiatief mag geen onnodig overlast opleveren. De Hapsebaan is een gebiedsontsluitingsweg en het is niet acceptabel dat daar, of in de Grotestraat zelf, verkeersinfarcten ontstaan. Ook moeten de parkeerplaatsen voor de overig gevestigde bedrijven goed bereikbaar blijven.
Daarom wordt een tijdelijke parkeervoorziening voor minimaal 400 auto’s gerealiseerd aan de overkant van de straat, op het braakliggende terrein waar voorheen het Merletcollege was gevestigd.

Monitoring en periode
Mocht er ondanks de maatregelen toch nog overlast ontstaan, dan overleggen de GGD en de gemeente zo snel mogelijk welke maatregelen er getroffen dienen te worden om deze overlast weg te nemen. De vergunning is verleend voor een periode van 7 maanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant