Het gemeentehuis in Boxmeer wordt, na een verbouwing, het gemeentehuis van het Land van Cuijk.
Het gemeentehuis in Boxmeer wordt, na een verbouwing, het gemeentehuis van het Land van Cuijk.

Land van Cuijk krijgt (nog niet) zichtbaar smoel

Politiek 644 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Banen bij de nieuwe gemeente Land van Cuijk zijn wisselend in trek. Dat laat loco-gemeentesecretaris Guus Reintjes weten. De fusiegemeente is voor 2022 op zoek naar tachtig nieuwe werknemers. Op korte termijn wordt een wervingscampagne gestart via de regionale media. “Er is zeker belangstelling om bij het Land van Cuijk te komen werken”, zegt Reintjes.

Met de fusie van de gemeente moet er een einde komen aan de inhuur van externen. Een grote gemeente is immers interessanter voor vakspecialisten die voorheen (vanwege kleinere schaalgrootte) op interim-basis werden ingevlogen. “Tijdens het fusieproces is besloten om mensen tijdelijk aan te nemen. Een deel van hen krijgt nu een vast contract, maar voor een aantal functies zijn we gericht op zoek naar nieuwe mensen. Voor alle vacatures is belangstelling, maar die wisselt”, verduidelijkt Reintjes. “Bijvoorbeeld de functie van Senior Interne Auditor is ‘hot’. Dat is een functie die landelijk zeer gewild is”

Verbouwing gemeentehuis
Aftredend waarnemend-burgemeester Karel van Soest laat weten dat de stuurgroep die zich bezighoudt met de verbouwing van het gemeentehuis in Boxmeer afgelopen week bij elkaar is gekomen. “Het programma van eisen is opgesteld en er is door de architect een eerste ‘vlekkenplan’ gepresenteerd. Er zal een functietoedelingsplan komen waaruit blijkt hoeveel werkplaatsen nodig zijn. De nieuwe gemeenteraad zal een aantal keuzes voorgelegd worden, inclusief het budget. Dat zal in maart of april 2022 het geval zijn. Zodra er een keuze is gemaakt, kan de verbouwing van start gaan. Het is de bedoeling dat het nieuwe ambtelijke apparaat eind 2023 definitief zijn intrek neemt in het vernieuwde gemeentehuis”, legt Van Soest uit. “Maar bijvoorbeeld Burgerzaken en de BOA’s zullen in het nieuwe jaar vanuit Boxmeer gaan opereren.” De nieuwe gemeenteraad zal in de raadszaal in Cuijk gaan vergaderen totdat de verbouwing klaar is.

Puntjes op de i
Echt grote dossiers staan er de laatste weken van het jaar, en dus op de agenda van de oude gemeenteraad, niet meer op de rol, laat wethouder Peter Stevens (CDA) weten. “We zijn met collega-wethouders van de andere vier fusiegemeenten in gesprek voor een goede overdracht. Voor de rest zetten we vooral de puntjes op de i”, zegt hij. Zoals de aankoop van het kasteel van de zusters van Julie Postel. “We vragen onze raad een principebesluit te nemen over aankoop van het kasteel (aanschaf: één euro, onderhoud: 130.000 euro per jaar), waarna de nieuwe gemeenteraad een definitief besluit moet nemen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant