ESP start vanaf januari 2022 met Leefstijl Interventies.
ESP start vanaf januari 2022 met Leefstijl Interventies. Foto: ESP

ESP Centrum start met Leefstijl Interventies

Gezondheid 1.098 keer gelezen

GENNEP | Met ingang van januari 2022 wordt bij ESP in Gennep ook Leefstijl Interventies aangeboden. Dit is een traject van twee jaar waarbij er volledig gecoacht wordt op voeding, beweging, slaap, omgaan met stress en ontspanning.

Al jaren weten mensen de weg te vinden naar ESP voor fysiotherapie en het werken aan hun gezondheid. Naast fysiotherapie kun je bijvoorbeeld ook trainen in de fitness, zijn er geriatrie trainingsgroepen, wordt er Pilates gegeven en is het mogelijk om begeleiding te krijgen bij het afvallen. In de loop der jaren is ESP dan ook veranderd van een fysiotherapie praktijk naar een gezondheidscentrum. “Maar gezondheid is meer dan bewegen alleen”, zegt Chantal Lekkerkerker, fysiotherapeute en leefstijlcoach. “Gezondheid is het totaalpakket van voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning. Ik ben blij dat er steeds meer gekeken wordt naar dit totaal pakket. We weten immers allemaal dat een gezonde leefstijl kan bijdragen om klachten en ziektes te voorkomen.”

‘Gezondheid is meer dan bewegen alleen’

Leefstijl Interventie
Vanaf januari 2022 wordt bij ESP dan ook Leefstijl Interventies aangeboden. Dit is een traject van twee jaar waarbij er volledig gecoacht wordt op voeding, beweging, slaap, omgaan met stress en ontspanning. “Het traject bestaat uit wekelijkse individuele coaching en maandelijks een groepssessie. Er is tegenwoordig zoveel informatie verkrijgbaar, dat mensen door de bomen het bos niet meer zien. Met de GLI wordt weer terug gegaan naar de basis en wordt waarheid en onzin van elkaar gescheiden.”

Vergoeding uit het basispakket
Het GLI-traject kan worden vergoed uit het basispakket via een verwijzing van de huisarts of specialist. Volwassenen met een BMI boven de 30 of met een BMI boven de 25 met daarbij een verhoogd risico op diabetes of cardiovasculaire aandoeningen komen in aanmerking voor een verwijzing. “Niet alle verzekeraars vergoeden 100% van het traject. Dit is misschien nog wel belangrijk bij het kiezen van een zorgverzekeraar. Mochten mensen hier vragen over hebben, kunnen ze altijd even contact opnemen met de praktijk”, verduidelijkt Lekkerkerker.

‘Met GLI gaan we terug naar de basis’

Kom je nou niet in aanmerking voor het volgen van een GLI, maar wil je wel werken aan je gezondheid? Er zijn bij het ESP Centrumvoldoende mogelijkheden om iets passends te vinden.

Meer informatie: ESP Centrum, tel. (0485) 516 009, info@espcentrum.nlwww.espcentrum.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant