Metameer-leerlingen tijdens de livestream met leerlingen uit Taiwan.
Metameer-leerlingen tijdens de livestream met leerlingen uit Taiwan. Foto: Metameer

Leerlingen Metameer in gesprek met leeftijdsgenoten Taiwanese school

Onderwijs 226 keer gelezen

BOXMEER | Voor de eerste keer zien met wie je samenwerkt, wie zijn die leerlingen met wie je al zoveel contact hebt gehad? Heel spannend allemaal. Op woensdag 15 december vond een online activiteit plaats tussen de vmbo 3 leerlingen van het tweetalig onderwijs van Metameer jenaplan Boxmeer en de leerlingen van de Taiwanese partnerschool. 

Op de Taiwanese school is momenteel een internationale tentoonstelling te zien met als thema Nederland. Zowel de Nederlandse geschiedenis, aardrijkskunde en economie komen hier aan bod. De leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer hebben hiervoor de informatie aangeleverd en zij gingen in de vroege ochtend van 15 december via livestream in gesprek over het Pen Pal-project (via een app word je gekoppeld aan een penvriend), kookvideo’s en ‘jong zijn in een ander land’. De leerlingen kregen daarnaast een digitale rondleiding over de Hollandse tentoonstelling. Docent en projectbegeleider Roger Janssen: “Ik vind het heel mooi dat leerlingen van jenaplanscholen uit verschillende landen en culturen met elkaar samenwerken en zo het jenaplan onderwijs breed zichtbaar maken.” 

Uitwisseling
Sinds oktober heeft Metameer jenaplan Boxmeer een officiële verbintenis gesloten met de Kai Ping Culinary School in Taiwan. Deze school werkt ook vanuit de jenaplanprincipes. De vmbo 3 leerlingen van het tweetalig onderwijs van Metameer jenaplan Boxmeer werken in deze uitwisseling samen met leeftijdsgenoten in Taiwan. Ze komen zo in contact met andere leefgewoonten en culturen. Meer informatie: www.metameer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant