Antoine Walraven (links) draagt de voorzittershamer van het RBT Land van Cuijk over aan Pierre Bos.
Antoine Walraven (links) draagt de voorzittershamer van het RBT Land van Cuijk over aan Pierre Bos. Foto: RBT Land van Cuijk

Pierre Bos wordt nieuwe voorzitter RBT Land van Cuijk

Toerisme 739 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Pierre Bos uit Sint Anthonis wordt de nieuwe voorzitter van het bestuur van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Hij volgt per 1 januari aanstaande Antoine Walraven uit Langenboom op. Walraven neemt na acht jaar afscheid als voorzitter.

“Samen met ondernemers, lokale en regionale platforms, onderwijsinstellingen en gemeenten hebben we in de afgelopen acht jaar de bekendheid van het Land van Cuijk als aantrekkelijke toeristische bestemming aanzienlijk weten te vergroten”, blikt Antoine Walraven, in het dagelijks leven (nog) burgemeester van gemeente Mill en Sint Hubert, terug op zijn voorzitterschap. “Steeds meer toeristen, van buiten én binnen onze regio, zijn het Land van Cuijk gaan waarderen. Om de rust, de ruimte, de fiets- en wandelroutes en de unieke bezienswaardigheden. Zonder dat we het zelf altijd beseffen wonen en leven we in een prachtige omgeving, waar je niet trots genoeg op kunt zijn.”

‘Meer in het vat’
Eerder dit jaar heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme haar visie op de ontwikkeling van toerisme en recreatie in het Land van Cuijk op papier gezet. In het visiedocument worden onder meer tal van kansen voor de toeristische sector benoemd. “Er zit voor onze regio nog veel meer in het vat, is mijn overtuiging. Aan iedereen, die zich betrokken voelt bij het toerisme in het Land van Cuijk, de uitdaging om de mogelijkheden die zich voordoen te verzilveren. Laten we dat vooral sámen doen!”
Opvolger Pierre Bos legt uit: “Wij gaan ervoor zorgen dat het geen papieren voornemens blijven. We gaan er mee aan de slag, sámen met onze omgeving.” Bos gaat samen met secretaris Frans van Schayik en penningmeester Joop Verbruggen het bestuur van het RBT vormen. In 2022 wordt het bestuur nog uitgebreid met twee leden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant