Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht (links), Loes Wijnhoven en regisseur Pieter Kuijpers proosten op de samenwerking.
Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht (links), Loes Wijnhoven en regisseur Pieter Kuijpers proosten op de samenwerking. Eigen foto

Roman van Sambeekse auteur Loes Wijnhoven gaat verfilmd worden

Opmerkelijk 1.101 keer gelezen

SAMBEEK | De roman 'De Hotelgids' van Loes Wijnhoven wordt verfilmd. "Eerst al het succes van het boek en nu een verfilming, ik kan het bijna niet geloven", lacht de Sambeekse auteur. "Het is een droom die in vervulling gaat."

De Hotelgids is het eerste boek van Loes, die samen met haar zus Renée popduo Clean Pete vormt. Haar debuutroman (maart 2021) leverde lovende recensies op en de volgende erkenning komt al een dik half jaar na verschijning in de vorm van een verfilming. "Eerder dit jaar was er al wat contact, maar het bleef daarna een tijdje stil. Onlangs nam Pupkin (productiemaatschappij, red.) opnieuw contact op en uit die gesprekken is een akkoord voortgekomen", zegt Loes trots.

Film of serie
Samen met regisseur Pieter Kuijpers en Toneelgroep Maastricht gaat 'binnen twee jaar' gewerkt worden aan een film of serie. "Dat is nog niet helemaal bekend. Ik vertrouw op de kunde van de partijen die dit gaan realiseren, maar ik wil wel bij de verfilming betrokken blijven, want ik vind het belangrijk dat het script dichtbij het boek zelf blijft. Liever een cultfilm die niemand ziet dan een commerciële kaskraker waarin de roman onherkenbaar vertaald wordt", stelt ze. De Hotelgids gaat over een vrouw die een muziekcarrière achter zich laat om een hotelgids te schrijven. Op zoek naar de ultieme vrijheid. "De visie van Pieter, de toneelgroep en Pupkin op mijn boek en de manier waarop zij het willen verfilmen, spraken me enorm aan. Mensen hoeven nog niet voor de bioscoop te gaan liggen, maar de serie of film moet over uiterlijk twee jaar klaar zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant