Boeren uit het Land van Cuijk deelden afgelopen vrijdag warme chocomel met slagroom uit bij verzorgingshuizen.
Boeren uit het Land van Cuijk deelden afgelopen vrijdag warme chocomel met slagroom uit bij verzorgingshuizen. Foto: Land van Cuijk Boert Bewust

Boeren trakteren bewoners verzorgingshuizen op warme chocomel

Landbouw / Visserij 427 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Melkveehouders uit het Land van Cuijk hebben afgelopen vrijdag bewoners van verzorgingshuizen getrakteerd op chocomel met slagroom. Een lichtpuntje in deze donkere tijd met de strenge coronaregels. “Even verwennen met wat lekkers en een praatje op afstand, gezellig en leuk om te doen”, zegt mede-initatiefneemster Liesbeth Hermanussen. 

Samen met echtgenoot Jan en Mari en Mientje Nabuurs uit Sint Hubert deelde zij watrme chocomel uit aan bewoners van Castella in Cuijk. Frans van Diepenbeek, Willy en Petra Baltussen, Sonja Vermeulen en Dorien Geurts deden hetzelfde voor de bewoners van Aldenhorst in Mill en Joris van Ingenbleek en Harm van Kessel trakteerden in de Schittering in Haps. Bakkerij Loeffen uit Cuijk deed spontaan mee en zorgde voor warme appelflappen bij de chocomel.

Landelijke actie
In heel Nederland gingen leden-melkveehouders van de coöperatie FrieslandCampina gingen op 17 december op bezoek bij 250 verzorgingstehuizen en trakteerden ruim 30.000 bewoners en hun verzorgers op warme chocomel met slagroom. “We hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen. Het is fijn om in deze lastige coronatijd met meer eenzaamheid dit voor de ouderen te kunnen doen. En buiten dat is het als boer ook heel mooi om je in de maatschappij te laten zien. De bewoners maar ook de medewerkers waardeerden onze actie. Volgend jaar zijn weer van de partij”, zegt Hermanussen tot slot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant