Medepastoor Bas van Dijk en Pastoor James doen hun uiterste best voor de gemeente met haar inwoners.
Medepastoor Bas van Dijk en Pastoor James doen hun uiterste best voor de gemeente met haar inwoners. Foto: Rudolf van Gemert

‘Wij voelen ons prima thuis bij De Goede Herder’

Religie 629 keer gelezen

MILL | Pastoor James voelt zich in korte tijd prima op zijn plek in de gemeente Mill en Sint Hubert. “Het had natuurlijk nog mooier kunnen zijn om aan de slag te gaan, maar ondanks deze moeilijke coronatijd hebben we onze weg gevonden. De Goede Herder is een mooie parochie waar ik met veel plezier aan het werk ben.”

Door Rudolf van Gemert

De kennismaking met veel mensen in deze korte tijd voelt gewoon goed en geeft vertrouwen in een mooie toekomst. “Zoals bekend ben ik afkomstig uit India. In mijn regio in India hebben de mensen geen achternamen en ben ik hier dus Pastoor James. Op 7-jarige leeftijd had ik al de wens om priester te worden. Wij woonden in de katholieke regio Gundri en waren buren van de kerk waar mijn vader koster was. Pastoor Nouet, een Franse missionaris, was mijn grote voorbeeld om priester te willen worden. Wij zijn naar deze woning verhuisd om dichter bij de missionaris en de kerk te zijn. Wij gingen er iedere dag naar de kerk. Ik ben nu 16 jaar priester en vind het een voorrecht om in deze gemeente actief te mogen zijn. Na kort in Nijmegen te hebben gewoond om de Nederlandse taal en Nederland te leren kennen, heb ik tien jaar als pastor in de regio Vught gewerkt. In Mill sprak ik mijn wijdingsgelofte opnieuw uit en kreeg ik symbolisch de sleutel van de kerk uitgereikt, een brandende kaars als licht voor onze omgeving en een evangelieboek, dat was indrukwekkend.” 

‘Wij zijn gezonden om het geloof bekend en bemind te maken’

‘Van betekenis zijn’
Aan de zijde van de pastoor staat pastor Bas van Dijk, met al enkele jaren ervaring bij de parochie. “Wij voelen ons prima thuis in de gemeente. Wij vinden het prettiger om te praten over pastoor en medepastoor. Ik ben 20 jaar geleden tot priester gewijd. Wij zijn als het ware als missionaris gezonden om het geloof bekend en bemind te maken. Wij maken beiden onze eigen preek en willen verwoorden wat er leeft in de actualiteit. De kerk is nog een edele sport, maar geen volkssport meer. Wat kunnen we betekenen voor de mensen, daar moeten we aan werken. We hebben een prachtige parochie en een warme gemeente met een prima samenwerking en veel vertrouwen in de toekomst.”
Pastoor James vult aan: “Mijn roots van India zijn waardevol, mijn periode in Vught was leerzaam en goed. In deze gemeente voel ik me thuis en heeft het gevoel extra warmte gekregen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant