De wekelijkse column van Koos.
De wekelijkse column van Koos. Foto: Pixabay
column

‘Heijen, Boxmeer, corona, Zeewolde: ‘t is allemaal één pot nat’

Column 1.298 keer gelezen

Er zijn heel veel dingen die echt moeten gebeuren. Maar ik wil er geen last van hebben. Not in my backyard. Lijken we dan allemaal op de inwoners van Zeewolde? Hartstochtelijk willen ze gebruik blijven maken van Facebook en aanverwante dienstenkelen. Maar het datacentrum willen ze niet in de buurt hebben. Ik snap het wel, ik snap het niet. 

Na een grondig, wetenschappelijk onderzoek werden de plannen voor uitbreiding van de haven in Heijen aangepast en mochten ze doorgaan, vond ook D66. Maar de inwoners – u voelt het al aankomen – wilden dat liever niet. Raadslid Frans Pubben trekt zijn conclusies en wil niks meer met zijn D66 te maken hebben.
Als er ergens een woonwagenkamp moet komen, zijn velen het er over eens dat dat een beetje van de bebouwde kom af moet komen. Dus smeedde de gemeente plannen voor een dergelijk kamp aan de rand van het dorp. Maar - u voelt hem wederom aankomen – de nabije bewoners vonden dat geen goed plan. Eentje van hen beweerde dat je het niet kunt maken om deze mensen zo achteraf te laten wonen en vond dat het woonwagenkamp meer in het centrum van Boxmeer moest worden geplaatst.

Vanmorgen begon een vrachtwagenchauffeur – maar het had ook de postbode, de slager, de notaris of de kroegbaas kunnen zijn – over de jongste corona-maatregelen. Kunnen ze niet maken zo net voor de kerst, vond hij. In één adem ging zijn tirade door over een kankerpatiënt, die maar even moest wachten op zijn operatie. Ja maar, probeerde ik, daarom zijn juist die maatregelen snel nodig... Ik snap het niet, ik snap het wel.

Twee dorpsgenoten verkleedden zich zondag als clown en stonden een toevallig passerend oudje op minder dan een halve meter toe te zingen. Vol enthousiasme en zingend trokken ze het dorp in waar ze kennelijk een winkelende massa dachten aan te treffen. Dat de koopmiddag was afgelast, hadden ze niet meegekregen.

We vloeken en tieren, worden kwaad op Rutte en Alleman. We zijn corona spuugzat en het moet nou maar eens een keer afgelopen zijn. Hoe het moet, moeten ze in Den Haag maar uitzoeken, want die weten toch alles beter. Maar maken er wel een potje van.

Er moet heel veel gebeuren. Maar val mij er niet mee lastig. Ik snap het wel, ik snap het niet. 

Prettige kerst.

Koos

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant