Het planten van nieuw groen in de Rijkevoort door vrijwilligers van het groenteam van de KBO en IBN.
Het planten van nieuw groen in de Rijkevoort door vrijwilligers van het groenteam van de KBO en IBN. Foto: KBO Rijkevoort

Dorpsentree Rijkevoort krijgt dankzij KBO een nieuw groen aanzien

Landbouw / Visserij 702 keer gelezen

RIJKEVOORT | De dorpsentree van Rijkevoort krijgt een nieuw aanzien. Op de kruising Kapelstraat/Papenvoortsestraat is het groen onder handen genomen. De planten zijn uitgekozen door het groenteam van de KBO.

Het groenteam (allen vrijwilligers) onderhoudt al langer een gedeelte van het openbare groen. IBN heeft onlangs in opdracht van de gemeente Boxmeer de rozen verwijderd en afgelopen donderdag is samen met het groenteam nieuwe aanplant gerealiseerd op de kruising. De komende periode worden nog extra planten geplant. Automobilisten en fietsers die in de toekomst het kruispunt passeren, worden verwelkomd door sierlijke planten, struikjes en grassoorten met verschillende kleuren. De dorpsentree krijgt hierdoor in de toekomst een uniek gezicht. Omdat grote landbouwvoertuigen of vrachtwagens tot op heden te vaak door de perken heenreden, zijn twee joekels van keien geplaatst waar men niet omheen kan. Het eerste resultaat van de aanplant zal in de lente van 2022 zichtbaar worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant