Mehmet Sahinturk kreeg een Koninklijke onderscheiding.
Mehmet Sahinturk kreeg een Koninklijke onderscheiding. Foto: SK-Media.nl
update

Koninklijke onderscheiding voor Mehmet Sahinturk uit Cuijk

Algemeen 1.280 keer gelezen

CUIJK | Mehmet Sahinturk uit Cuijk is maandagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke Onderscheiding is uitgereikt door de Cuijkse burgemeester Wim Hillenaar ter gelegenheid van Sahinturks verdiensten en inzet voor de Cuijkse gemeenteraad.

Begin 1998 trad Sahinturk toe als raadslid in de gemeente Cuijk. Al die tijd heeft hij de inwoners van de gemeente Cuijk vertegenwoordigd en alle taken waar een raadslid mee ‘belast’ is, met hart en ziel uitgevoerd. Sahinturk is in 1974 van zijn geboorteland Turkije naar Nederland gekomen. Van 1989 tot en met 2002 is hij voorzitter geweest van de Turkse Sociale Culturele Hulpverlening (Turkse vereniging). In 1993 is hij de politiek ingegaan (Werknemerslijst wat daarna de Werknemers Partij is geworden). Van 1994 tot en met 2002 nam hij deel aan de Commissie Welzijn. Van 1998 tot en met 2002 heeft hij voor de Werknemers Partij in de Cuijkse gemeenteraad gezeten. Vanaf 2002 tot en met 2006 heeft hij als eenmansfractie en fractievoorzitter in de Cuijkse gemeenteraad gefunctioneerd (Fractielijst Sahinturk).

Nevenfunctie
Van 2002 tot en met 2006 nam Sahinturk deel aan het Commissie Bestuur. Vanaf eind 2005 (tot en met nu) is hij fractielid geweest en tegelijkertijd raadslid van het CDA in de gemeente Cuijk. Ook zit hij sinds 2006 in de Commissie Burger. Als nevenfunctie functioneert hij als voorzitter van de Islamitische Stichting Ahmet Yesevi (vanaf 2001 tot op heden).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant