Programmamaker Corné Kremers in de huidige studio in Mill in gesprek met CDA-lijsttrekker Bouke de Bruin tijdens verkiezingsavond.
Programmamaker Corné Kremers in de huidige studio in Mill in gesprek met CDA-lijsttrekker Bouke de Bruin tijdens verkiezingsavond. Foto: Peter Linders

Nieuwe omroep Land van Cuijk gaat 1 januari van start

Algemeen 603 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Vanaf 1 januari 2022 gaat nieuwe omroep onder de naam Omroep Land van Cuijk van start. De zendmachtiging volgt naar verwachting in het voorjaar. Daarover moet eerste de nieuwe gemeenteraad een advies uitbrengen aan het Commissariaat voor de Media.De nieuwe omroep ontstaat door samenvoeging van de twee bestaande lokale omroepen.

Het gaat om de omroepen LOM (Lokale Omroep Mill, werkgebied gemeente Mill en Sint Hubert) en de ‘oude’ Omroep Land van Cuijk (met als werkgebied de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave en Sint Anthonis). LOM vierde afgelopen jaar het 33-jarig bestaan. Omroep Land van Cuijk is in 2016 ontstaan na een fusie tussen Peelstar FM (Sint Anthonis), BLOS (Boxmeer) en Rivierstad (Grave en Cuijk).

Hoofdstudio in Myllesweerd
De hoofdstudio van Omroep Land van Cuijk komt in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill. Dit is de plek van de huidige radio- en televisiestudio van LOM. Deze ruimte wordt in de eerste week van januari verbouwd. Zo kan de omroep up-to-date met de laatste technieken en meubilair een nieuwe start te kunnen maken. Op termijn wordt nog wel gedacht aan kleinere satellietstudio in Boxmeer.“De schaalvergroting tot één grote omroep in de nieuwe gemeente Land van Cuijk komt exact overeen met de wensen van de NLPO, de koepel van lokale en regionale omroepen”, zegt Lowie Althuizen uit Boxmeer, de kersverse voorzitter van Omroep Land van Cuijk. “Wij voldoen hiermee volledig aan die wens van de NLPO en zijn er klaar voor om het door het Commissariaat voor de Media vereiste Lokaal Toereikend Media-Aanbod (LTMA) te beiden op radio, tv, internet en social media.”

Grotere club vrijwilligers
“Een nieuwe uitdaging met een grotere club vrijwilligers. Vooral de laatste tijd heb ik gezien dat vrijwilligers ondanks veranderingen blij zijn om aan de slag te gaan in de nieuwe organisatie. Het enthousiasme is groot. Wij laten zien dat het kan om mooie uitzendingen op radio en televisie te maken. De verkiezingsdebatten, de uitzendingen tijdens de verkiezingsdag, maar ook de afscheidsavond van de omroep in Mill bewijzen de professionaliteit van de vrijwilligers. Zij hebben laten zien dat ondanks alle beperkende maatregelen door corona er toch chemie is ontstaan tussen de beide omroepen.”
Eveneens als bij de huidige twee omroepen, werken alle medewerkers geheel en alleen op vrijwillige basis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant