'Van Veldeke' is columnist van de Seniorenpagina SWOC.
'Van Veldeke' is columnist van de Seniorenpagina SWOC. Foto: SWOC
column

‘Pestco’s etc.’

Column 272 keer gelezen

Omicron. Weer een nieuwe! Ook dat nog! grrr!&*%#@!!?&%$#grrr! De varianten, de mutaties, de mutanten, ze komen van heinde en ver, van overal vandaan. Eerst wentelen ze zich koesterend, voor ze op reis gaan, in laag gevaccineerde landen. Er zijn er nog undercover ook. En naar het schijnt komen ze niet alleen van de vleer- maar ook van andere muizen!

De immunologen, de intensivisten, de epidemiologen, de (ic-)verpleegkundigen, de zorgverleners, de GGD’ers, de logistiekers, de bestuurders, de beslissers, de ondernemers, wij, de eenvoudigen, wij allen, de virusslachtoffers, we worden geplaagd, gekweld, gesard en gejend. We worden gejudast, getreiterd, gestangd en getergd. We worden gedonderjaagd, geduveld en gepest.
En ja, het is natuurlijk een kolossaal geregel. Zo is het maken van een boosterafspraak voor ons senioren niet minder dan een avontuur: telefoon en internet, het zouden onze zegeningen moeten zijn als het allemaal werkte. Soms heb je geluk en mag je op een zondag op reis naar het veel verder gelegen X want Cuijk was nog niet in gereedheid gebracht. Het mag allemaal wat kosten! Gelukkig heeft de minister van financiën naar wordt beweerd diepe zakken, maar de rekening zal ongetwijfeld een keer komen via blauwe enveloppen. En nu hup, voor de televisie. Het is 19.00 uur. De hoogste tijd voor alweer een nieuwe pestconferentie.

En maar hopen dat 2022 het jaar zal worden dat we de ellende enigszins onder de duim krijgen. Die hoop is voor de verduisterde virusontkenners overigens volledig overbodig. Zij beweren nergens last van te hebben, anders dan natuurlijk van de maatregelen die óns moeten beschermen tegen de besmettelijke bedreigingen van het leven en die door hen worden bestempeld als onzin, volksbedrog en pogingen van elites de wereldheerschappij te manipuleren en verder te vestigen. Tsjonge zeg, op wat voor een aardbol leven we!

Van Veldeke

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant