Prins Mark Geboers en adjudant Dries Hofmans van De Nölers wachten al sinds 2019 op een opvolging...
Prins Mark Geboers en adjudant Dries Hofmans van De Nölers wachten al sinds 2019 op een opvolging... Foto: Ten Haaf Fotografie

Ook in Cuijk geen carnaval in 2022: ‘Pijnlijke beslissing’

Carnaval 1.481 keer gelezen

CUIJK | In navolging van Mill zullen ook in Cuijk tijdens het carnavalsseizoen 2021-2022 geen activiteiten plaatsvinden. Dit heeft KG De Nölers laten weten. Dit betekent onder meer dat de pronkzittingen en de optocht niet door zullen gaan.

Eerder werd al bekend dat het grootste carnavalsevenement van Cuijk, de Kuukse elfkroegetocht, geen doorgang kon vinden. Ook De Nölers heeft nu besloten alle activiteiten te schrappen. “Natuurlijk hadden we de ontwikkelingen nog even kunnen afwachten tot medio januari, als de overheid het vervolg van de maatregelen bekend maakt. Maar inmiddels hebben wij ook wat ervaring opgedaan met coronarestricties en de snelheid waarmee maatregelen worden afgebouwd”, schrijft de carnavalsvereniging op de eigen website.
“Samenkomsten ter voorbereiding van zittingen, optocht etc. zijn met de huidige regels niet mogelijk. Ook ons nieuwe ambitieuze programma op de carnavalszaterdag en -maandag vereiste dat we onomkeerbare kosten moesten gaan maken. Kortom, wij vonden dat we nu moesten beslissen. En die beslissing was pijnlijk maar eigenlijk niet moeilijk, zoals altijd als je niet echt een keus hebt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant