Flinke schade na een keukenbrand op zondag 19 december bij De Spijker in Beers.
Flinke schade na een keukenbrand op zondag 19 december bij De Spijker in Beers. Foto: Eigen foto

Inzamelingsactie na brand bij cafetaria De Spijker in Beers

Human Interest 2.252 keer gelezen

BEERS | Vrienden van de eigenaren van café, cateringbedrijf en cafetaria De Spijker in Beers zijn een inzamelingsactie gestart. Doel van de GoFund.me-campagne is om donaties op te halen om de eigenaren ‘een hart onder de riem te steken’. “We hopen hiermee een klein deel van de zorgen weg te nemen”, stellen de initiatiefnemers Manon Cornelissen, Lisa Gerrits en Joyce Hummel.

Na twee jaar vol tegenslag (corona en bijbehorende kroegsluitingen) was de hoop dat met verschillende cateringactiviteiten voor Kerst toch nog wat extra omzet binnengehaald kon worden. En toen was daar zondag 19 december. Een korte maar felle binnenbrand zorgde voor fikse schade in de keuken. Gevolg: geen catering en geen snackbar meer. Voor weken, zo niet maanden. “Omdat wij de afgelopen jaren van dichtbij hebben gezien hoe hard Roy, Stannie en Jan werken en voor iedereen klaar staan, willen wij hun nu een warm hart toedragen door hun te steunen in deze moeilijke tijd”, verduidelijkt Joyce Hummel, die via GoFund.me de inzamelingsactie is begonnen.

‘We hopen met deze actie een klein deel van de zorgen weg te nemen’

Omvang schade is onbekend
Een streefbedrag is er niet. “Er is nog veel onduidelijk zoals de precieze omvang van de schade, de uitkering door de verzekeraar (waarschijnlijk alleen de dagwaarde) en hoe lang het gaat duren voordat alles weer opgebouwd is. Het is in elk geval wel zeker dat de schade enorm is. Alleen een bakwand kost al 45.000 euro. De wachttijden voor een nieuwe bakwand en koelcel zijn momenteel erg lang. Bedrijven hebben aangegeven dat ze pas in mei kunnen leveren. Dit maakt het allemaal extra onzeker.”

Klein steentje, groot verschil
De inzamelingsactie is woensdag van start gegaan. “We weten dat het niets voor Roy, Stannie en Jan is om hulp te vragen aan anderen, maar wij vinden dat ze het nu echt verdienen. Door een klein steentje bij te dragen kan dat voor hun uiteindelijk een groot verschil maken”, besluit Hummel.
Meer informatie en zelf doneren kan via de actiewebsite https://gofund.me/af3006e3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant