Jan Berkvens ontving het predicaat 'Koninklijke Hofleverancier'.
Jan Berkvens ontving het predicaat 'Koninklijke Hofleverancier'. Foto: Harm Cornelissen
Jaaroverzicht

Wat gebeurde er in de maand augustus 2021?

Algemeen 175 keer gelezen

Het jaaroverzicht van De Maas Driehoek en Maas- & Niersbode. Wat gebeurde er in augustus 2021?

BOXMEER | Jan Berkvens Electro World in Boxmeer werd in augustus benoemd tot ‘Hofleverancier’. Jan Berkvens senior (vierde generatie) kreeg uit handen van burgemeester Karel van Soest het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ uitgereikt. De uitreiking vond plaats ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het familiebedrijf. Sinds 2005 is het bedrijf Jan Berkvens Electro World gevestigd aan de Koorstraat 69 in Boxmeer.

VIERLINGSBEEK | De Dorpsraad Vierlingsbeek presenteerde begin augustus de plannen voor het ‘Durpshuus’. Het concept bestaat uit het maken van een indoor dorpsplein (de grote zaal) met daaromheen zalen, een foyer, een omloop op twee verdiepingen en facilitaire ruimtes. De relatie tussen het Vrijthof en het indoorplein is hierbij wezenlijk. De gemeenteraad stemde in december in met de verbouwing (kosten 2,2 miljoen euro) als uit onderzoek blijkt dat de kerk de juiste locatie is voor een MFA.

GENNEP | Na afwezigheid van een jaar keerde de (Simac) Ladies Tour terug in de gemeente Gennep. Dat gebeurde wel Coronaproof, en er werd uitgeweken werd naar het buitengebied van de gemeente Gennep. De kern van de Niersstad werd gemeden. Op donderdag 26 augustus was de Siebengewaldseweg tussen Ottersum en Gennep start- en finishlocatie voor een tijdrit over twintig kilometer. Tot een ‘meet & greet’ met de internationale rensters kwam het helaas niet. De rit werd gewonnen door de Zwitserse Marlen Reusser.

Visual van het beoogde Dorpshuus in Vierlingsbeek.
De Simac Ladies Tour keerde na een jaar (Coronaveilig) terug naar Gennep.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant