Aan de Graafseweg in Mill wordt een uitkijktoren als herinnering aan de oude gemeente gerealiseerd.
Aan de Graafseweg in Mill wordt een uitkijktoren als herinnering aan de oude gemeente gerealiseerd. Foto: Rik Keereweer

Uitkijktoren als herinnering aan gemeente Mill en Sint Hubert

Algemeen 1.840 keer gelezen

MILL | De gemeente Mill en Sint Hubert gaat per 1 januari op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Als een blijvende herinnering wordt een uitkijktoren op de oude vuilnisbelt, het hoogste punt van de oude gemeente, gerealiseerd. “Met de uitkijktoren op de hoge bult nabij de Graafseweg geven we jong en oud een blijvende herinnering aan onze gemeente”, aldus aftredend burgemeester Antoine Walraven.

“Toen we besloten dat het feest definitief niet door kon gaan, hebben we vrij snel de knop omgezet. Wat kan dan wel? Het heeft tevens symbolische waarde, het uitzicht verbindt de vier kernen aan elkaar en geeft een weidse blik over de nieuwe gemeente Land van Cuijk”, legt Walraven uit.

Spelen of momentje rust
Bart van Hees, voorzitter van Ontdek Mill en mede-initiatiefnemer, vult aan: “Het is echt heel leuk dat de toren er gaat komen. Het was al langer een wens die we steeds vanuit verschillende inwoners terug hoorden komen. Het is een prachtige aanvulling van het al mooie wandelgebied in onze gemeente. De toren kan spelenderwijs gebruikt worden maar het kan ook een plek zijn voor een momentje rust. Voor ieder wat wils.”
Omdat de gemeente Mill en Sint Hubert vanaf 1 januari niet meer bestaat zal de uitvoering door de gemeente Land van Cuijk worden gedaan. Afgesproken is dat Ontdek Mill de coördinatie blijft houden in het vergunningentraject en de uitvoering. Van Hees: “We hebben al een aantal lokale partners gevonden die enthousiast zijn en mee willen helpen aan de bouw van de toren. We hopen dat de toren er rond de zomer zal staan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant