Lotte Berbers uit Boxmeer is finaliste bij de verkiezing van Miss Beauty of Noord-Brabant 2022.
Lotte Berbers uit Boxmeer is finaliste bij de verkiezing van Miss Beauty of Noord-Brabant 2022. Foto: L.Berbers

Lotte Berbers in finale Miss Beauty: ‘Gaat om meer dan alleen de looks’

Algemeen 2.701 keer gelezen

BOXMEER | Lotte Berbers is één van de finalisten van Miss Beauty of Noord-Brabant 2022. De 22-jarige Boxmeerse hoopt 13 maart een plek in de landelijke finale af te dwingen. “Het is geen klassieke Missverkiezing, maar er wordt ook echt iets van de kandidates gevraagd. Daarom heb ik meegedaan”, vertelt Lotte.

Door Martijn Schwillens

Niet dat ze op 13 maart niet over de catwalk hoeft te paraderen in lingerie, galakleding en zwemkledij, maar van de dertien finalisten wordt ook de nodige ‘diepgang’ gevraagd. “Zo moet je jezelf kunnen presenteren, mee kunnen praten over politieke onderwerpen en in de aanloop naar de verkiezingsdag ook verschillende challenges uitvoeren om geld in te zamelen voor de Linda.Foundation. Het gaat bij deze Missverkiezing niet alleen om de beauty, maar ook om de brains. Zodoende dat ik ‘ja’ heb gezegd tegen deelname.”

‘Ik ga voor de winst’
Lotte werd gecast om mee te doen aan de verkiezing en uiteindelijk uit een groep van 400 kandidaten geselecteerd voor de finale (net als Jill van Tiggelen uit Overloon, red.). “Mijn deelname is geslaagd als ik bij de beste vier van Noord-Brabant eindig, maar ik ga natuurlijk voor de winst en deelname aan de landelijke Miss Beauty-verkiezing.”

‘Jezelf moeten bewijzen en presenteren, zijn belangrijke elementen bij deze verkiezing’

Want een toekomst als model, of in ieder geval binnen de beauty & fashion, is wat de Boxmeerse nagelstyliste-van-beroep nastreeft. “Al sinds mijn vijftiende heb ik mijn eigen onderneming, net zoals mijn zussen en mijn vader. Het ondernemerschap, jezelf moeten bewijzen en presenteren, zijn belangrijke elementen bij deze verkiezing.” 

‘Gewoon jezelf blijven’
Wat haar eveneens aanspreekt, is het feit dat de kwalificatie voor de landelijke finale niet alleen afhangt van haar prestaties op de catwalk. “De stemmen per sms tellen voor 10% mee en hoe je je inzet voor de goede doelen telt voor 30 procent mee in de einduitslag. Ik houd ervan om mensen te helpen. Om geld in te zamelen voor de Linda.Foundation heb ik op Oudejaarsdag oliebollen gebakken en verkocht, en binnenkort ga ik nog theeschaaltjes beschilderen en verkopen.”
Lotte hoopt dat de versoepelingen op tijd komen voor een fysieke finale. “Vorig jaar werd alles online gedaan en dat is natuurlijk niet hetzelfde. Ik hoop dat ik mezelf op 13 maart mag bewijzen op het podium. Hoe ik mijn kansen zie? Ik blijf gewoon mezelf, daar zit ook mijn grootste kracht.”
Stemmen op Lotte Berbers kan door ‘Poll Noordbrabant Lotte’ te sms’en naar 3010. Haar route naar de finale op 13 maart deelt Lotte via haar Instagram: LotteBerbers.

Lotte Berbers
Lotte Berbers
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant