De nestkast van de Natuurwerkgroep, bedoeld voor de slechtvalk, is geplaatst op het dak van Danone Nutricia in Haps.
De nestkast van de Natuurwerkgroep, bedoeld voor de slechtvalk, is geplaatst op het dak van Danone Nutricia in Haps. Foto: Natuurwerkgroep Boxmeer, Land van Cuijk en Omstreken

Natuurwerkgroep plaatst 300e nestkast op dak Nutricia in Haps

Algemeen 1.082 keer gelezen

HAPS | De Natuurwerkgroep Boxmeer heeft op de valreep van 2021 een bijzondere mijlpaal bereikt. De 300ste nestkast van de werkgroep in de regio is eind december geplaatst, op het dak van Danone Nutricia in Haps. Het gaat om een slechtvalkenkast.

De nestkast voor de slechtvalk, die tijdens een jachtvlucht snelheden van boven de 300 kilometer per uur kan halen, is op ruim 53 meter hoogte geplaatst. Een unicum voor de Natuurwerkgroep, die de afgelopen twintig jaar tientallen nestkasten heeft geplaatst op allerlei locaties in de regio. Het heeft geleid tot een uitbreiding van de vogelpopulatie in het Land van Cuijk. “Vooral de torenvalk, kerkuil en steenuil profiteren van de nestkasten, waarvan er afgelopen jaar negentig werden bewoond tijdens het broedseizoen. Dat maakt me trots, zoals ik ook enorm trots ben onze vijftien vrijwilligers van de Natuurwerkgroep, die het plaatsen van alle nestkasten mogelijk maken”, laat Huub Thoonen van de Natuurwerkgroep weten.

Nieuwe naam
Een nieuw jaar betekent een nieuwe gemeente en daarom ook een nieuwe naam voor de Natuurwerkgroep, die per 1 januari 2022 door het leven gaat als de Natuurwerkgroep Boxmeer, Land van Cuijk en Omstreken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant