Regenboogvlag.
Regenboogvlag. Foto: Kliknieuws

Ook Land van Cuijk wordt een ‘regenbooggemeente’

Politiek 816 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De gemeente Land van Cuijk wordt een ‘Regenbooggemeente’. Dit houdt in dat de nieuwe fusiegemeente een actief LHBTIQ+ beleid gaat voeren. “Uitspreken een regenbooggemeente te zijn en er aandacht voor te hebben, leidt tot meer acceptatie”, stellen Bregje van Lieshout (SP) en Mariëlle van Zuilen (D66).

Een motie van beide partijen kon afgelopen maandag rekenen op brede steun van CDA, VVD, PvdA/GL, LPG en Liberaal LvC. Zij willen dat de gemeente een LHBT-infrastructuur opbouwt met belangenorganisaties. Ook moet de regenboog op meerdere plekken in de openbare ruimte terugkomen. Partijen denken aan een regenboogrotonde of -bankje. Daarnaast moet de gemeente zorgen voor voorlichting over (seksuele) gelijkheid in het onderwijs en de sport.
Het Land van Cuijk moet volgens de politiek eveneens aandacht vragen voor LHBT-themadagen (Paarse Vrijdag, Coming Out Day, Roze Zaterdag) en het beleid tot uitvoering brengen tijdens gemeentelijke gelegenheden zoals de vierdaagse, kermis en carnaval. “En bedrijven, verengingen en inwoners stimuleren om de trots op de LHBTIQ-gemeenschap te uiten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant