Arian Meeuwsen was eerder hoofdtrainer van onder andere Margriet. (Foto: Peter Kuijpers)
Arian Meeuwsen was eerder hoofdtrainer van onder andere Margriet. (Foto: Peter Kuijpers)

‘Er ligt bij FC Schadewijk een mooie uitdaging’

Voetbal 1.625 keer gelezen

OSS | Arian Meeuwsen is de komende drie seizoenen hoofdtrainer van FC Schadewijk. De Ossenaar volgt stadsgenoot Gaby Kuijpers op, die de club na vier jaar gaat verlaten.

Meeuwsen was als laatste hoofdtrainer van SES. Bij die club vertrok hij in 2020 omdat zijn ambities niet overeen kwamen met die van de club. Hij is momenteel trainer van O.S.S.’20 JO19-1. Meeuwsen was voor zijn periode bij SES actief als trainer bij Taxandria, Margriet en DSC. Daarnaast houdt hij zich bezig met video-analyses.

Positief gevoel
Meeuwsen kwam bij FC Schadewijk in beeld door een selectiespeler die hij bij Margriet onder zijn hoede had. “Zo is het balletje gaan rollen en ben ik op gesprek gegaan. Er was een positief gevoel van beide kanten. Ik heb het goed naar mijn zin bij O.S.S.’20, maar ben blij dat ik weer als hoofdtrainer aan de slag kan. Er ligt bij FC Schadewijk een mooie uitdaging.” Dat hij direct voor drie jaar tekende, is in het amateurvoetbal vrij uniek. “Ik ben een opbouwtrainer en ga een traject in waarin we met een groep continu verbetering willen zien. Eén jaar is tekort. De club wil graag stabiliteit en zag net als ik een langere samenwerking wel zitten.”

Versterkingen
FC Schadewijk is na een aantal succesvolle jaren als derdeklasser nu bezig aan een moeizaam seizoen. Handhaving is momenteel het belangrijkste doel. Meeuwsen hoopt dat de huidige selectie bij elkaar blijft met daarbij enkele gerichte versterkingen. “FC Schadewijk heeft zelf geen jeugdopleiding, maar is in voorgaande jaren wel een mooi podium gebleken voor spelers die bij andere clubs buiten de boot vielen. Wij willen talentvolle jongens graag de kans geven om op een goed niveau in een eerste elftal te voetballen. Er zijn al gesprekken gaande, ik heb er vertrouwen in dat er een goede selectie staat.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant