Gezelligheid in de kroeg.
Gezelligheid in de kroeg. Foto: Talvi Mediacentrum
update

Horeca gaat open, gemeente terughoudend met handhaving

Algemeen 1.612 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De horeca in de gemeente Land van Cuijk zal op zaterdag gewoon de deuren openen. De gemeente zal ‘passend, zowel qua corona als qua emotie bij ondernemers’ handhaven in kroegen en restaurants. 

Afgelopen week maakten veel horecaondernemers en winkeliers al bekend dat zij zaterdag hoe dan ook hun deuren zouden openen. De horeca lijken buiten de versoepelingen te vallen die door de overheid zijn aangekondigd. Veel horecazaken kondigden hierop aan toch de deuren (voor één dag) te openen. “We willen niet vooruit lopen op de besluitvorming van het kabinet. Hoe we omgaan met handhaving, zal passend zijn, zowel bij de coronapandemie als de emotie die leeft bij onze ondernemers. Hoe precies, dat bepalen we op basis van de context en praktijk na de aanstaande persconferentie van komende vrijdag”, laat waarnemend burgemeester Wim Hillenaar van het Land van Cuijk weten.
De overheid maakt vanavond tijdens een persconferentie bekend hoe de coronamaatregelen er per 15 januari uit komen te zien. De meeste versoepelingen lijken op te gaan voor winkeliers, sport en het onderwijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant