<p>Gezellige drukte, op gepaste afstand, bij Die Kneipe in Boxmeer.</p>

Gezellige drukte, op gepaste afstand, bij Die Kneipe in Boxmeer.

(Foto: Persbureau SK-Media)

Even weer een normale zaterdag in Land van Cuijkse horeca

  •   keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De protestactie van horecaondernemers in het Land van Cuijk is zonder wanklank verlopen. Kroegen, restaurants en lunchrooms hadden zaterdag hun etablissement eenmalig opengesteld uit protest tegen de coronamaatregelen.

De overheid kondigde vrijdag versoepelingen aan, maar de horeca moeten nog tot zeker 25 januari hun deuren gesloten houden. Reden om eenmalig, uit protest, de deuren te openen. Burgemeester Wim Hillenaar had begrip voor de actie van de horeca. Er werd zodoende ook niet gehandhaafd. “We hebben alle begrip voor de emoties en frustraties die in de horecabranche leven. Het geduld van deze branche is tijdens deze pandemie intussen al heel lang op de proef gesteld. We kunnen ons er dan ook alles bij voorstellen dat horecaondernemers van zich willen laten horen, nu de horeca nog niet open mag en elders wel versoepelingen zijn.”

Boodschap overgekomen?
Heel even leek het daardoor een normale zaterdag in het Land van Cuijk, met tafelende gasten in restaurants, koffie en gebak in een lunchroom en kroegtijgers aan de toog die gezellig - weliswaar na reservering en op een vaste plek - een biertje deden met vrienden. Normaal is het helaas nog niet, maar de boodschap vanuit het Land van Cuijk en elders in het land is ongetwijfeld overgekomen.

Meer berichten