Plus- en minpunten van het gebruik van Bitcoin Prime

  •   keer gelezen

Iedere geïnteresseerde in het handelen in Bitcoins is ongetwijfeld het aanbod van Bitcoin Prime wel eens tegen gekomen. Bitcoin Prime is een organisatie die zichzelf veelvuldig profileert maar er wordt ook veel op andere websites over deze trading bot geschreven. Je leest op internet veel positieve reviews over Bitcoin Prime maar er wordt ook wel eens op een negatieve manier over deze organisatie geschreven. Hoogste tijd om eens de plus- en minpunten van het gebruik van Bitcoin Prime op een rijtje te zetten.

Wat is het aanbod van Bitcoin Prime?

Bitcoin Prime is een automatisch handelssysteem dat een op blockchain gebaseerd crypto handel-ecosysteem aanbiedt. Dit betekent in de praktijk dat je gebruik kunt maken van een geavanceerde trading bot die de handel in Bitcoins van de investeerder over kan nemen. De handelsrobot analyseert de markt en registreert de verwachte koersveranderingen. Op basis hiervan zal de trading bot automatisch de gewenste acties met betrekking tot de verkoop of het aankopen van Bitcoins uitvoeren. De trading bot maakt gebruik van geavanceerde algoritmes en werkt op basis van artificial intelligence. Er kan bij het handelen gebruik worden gemaakt van een hefboomfunctie om de investeringen meer rendabel te maken. Bitcoin Prime is ook uitgerust met Take Profit en Stop Loss-tools om de kans op verliezen te voorkomen. 

Pluspunten van het gebruik van Bitcoin Prime

Een van de belangrijkste pluspunten van het gebruik van Bitcoin Prime is de beschikbaarheid van de meest geavanceerde systemen. Het aanbod van Bitcoin Prime doet hierbij zeker niet onder voor andere trading bots. Daarnaast is het gemak die investeerders bij het gebruik van Bitcoin Prime ervaren een belangrijk pluspunt. De bots houden de koersen nauwlettend in de gaten en acteren direct wanneer de situatie hierom vraagt. Een ander voordeel is dat er een mogelijkheid geboden wordt om te investeren in Bitcoins zonder dat hiervoor veel crypto kennis noodzakelijk is. Zelfs het handelsproces is vrij eenvoudige gemaakt. Tot slot is het een pluspunt dat je al met een kleine investering (minimaal USD 250) kunt instappen en dat de kosten voor het gebruik van Bitcoin Prime relatief laag zijn.

Minpunten van het gebruik van Bitcoin Prime

Uiteraard zit er ook een keerzijde aan deze medaille en mogen de minpunten van het gebruik van Bitcoin Prime niet onbenoemd blijven. Een van de minpunten is dat deze handelssoftware uitsluitend is om te handelen met Bitcoins en niet voor het beleggen. Een ander minpunt is dat de controle over het geïnvesteerde geld wel voor een groot deel kwijt is door gebruik te maken van dit systeem. Veel investeerders vinden dat geen prettig gevoel bij de extreme marktvolatiliteit van de crypto koersen. Je moet wel het vertrouwen hebben in Bitcoin Prime en of dat het geval is, is voor iedereen een persoonlijke keuze.

Meer berichten