Luchtkwaliteit en het Schone Lucht Akkoord komen aan bod op de Publieksavond.
Luchtkwaliteit en het Schone Lucht Akkoord komen aan bod op de Publieksavond. Foto: Talvi Mediacentrum

Publieksavond Gezondheid in Land van Cuijk op 9 februari

Gezondheid 238 keer gelezen

SINT HUBERT | De Milieuvereniging Land van Cuijk houdt op woensdag 9 februari een publieksavond over gezondheid in De Jachthoorn in Sint Hubert. Aanvang is 19.30 uur.

De Omgevingswet komt er aan. Die gaat een heleboel wetten en besluiten vervangen. Als gevolg hiervan gaan de gemeenten, ook de gemeente Land van Cuijk, een Omgevingsvisie opstellen. En in die visie kan de participatie – het meepraten door de inwoners – een belangrijke plek krijgen. De Milieuvereniging Land van Cuijk is van mening, dat meepraten het beste kan, als je goed geïnformeerd bent. Daarom organiseert de vereniging een cyclus van vier lezingen. De tweede lezing gaat over gezondheid, de derde over landbouw en natuur. De vierde gaat over energie.

Gezondheid
Op deze avond wordt een aantal feiten over onze leefomgeving voorgeschoteld. Wat er goed gaat en wat beter kan. Daarbij is het belangrijk om na deze avond te weten hoe de gemeente in al haar plannen rekening kan houden met de gezondheid van haar inwoners. Juist in de nieuwe gemeente Land van Cuijk van belang, die met die Omgevingsvisie aan de slag moet. Renske Nijdam, Adviseur Milieu en Gezondheid, en Geke van Dick, Functionaris Gezondheidsbeleid, beiden van GGD Hart voor Brabant zullen de spits afbijten.. Daarna zal Dr. Ignas van Bebber, chirurg van het Jeroen Bosch ziekenhuis een aantal gezondheidsaspecten bespreken. Zeker komt luchtkwaliteit aan de orde en het Schone Lucht Akkoord, dat door vier van de vijf voormalige gemeenten in het Land van Cuijk is ondertekend. De zaal krijgt volop de gelegenheid de sprekers te bevragen.

Aanmelden
De publieksavond is woensdag 9 februari om 19.30 uur in De Jachthoorn, Wethouder Lemmenstraat 13 in Sint Hubert. Zaal is open om 19.00 uur. Aanmelden gewenst: omgevingswet@mlvc.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant