Het gemeentehuis in Boxmeer gaat verbouwd worden om de ambtelijke organisatie van het Land van Cuijk te kunnen huisvesten.
Het gemeentehuis in Boxmeer gaat verbouwd worden om de ambtelijke organisatie van het Land van Cuijk te kunnen huisvesten. Foto: De Maas Driehoek

LPG wil duidelijkheid over kosten en risico’s verbouwing gemeentehuis Land van Cuijk

Politiek 589 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De Lokale Partij Grave (LPG) wil duidelijkheid van het college van B en W van de gemeente Land van Cuijk over de kosten voor de verbouwing en vernieuwbouw van het gemeentehuis in Boxmeer. De geraamde investering voor de vernieuwbouw staat nu op vijftien miljoen euro.

De LPG wil helder hebben welke financiële risico’s er mogelijk nog zijn voor de gemeenschap en heeft via fractievoorzitter Astrid Bannink enkele schriftelijke vragen gesteld om boven water te krijgen. “In de hele berekening wordt uitgegaan van bouwen binnen het bestemmingsplan. Wat voor risico’s levert dit mogelijk op en is rekening gehouden met scenario’s waarbij het bestemmingsplan moet worden aangepast”, vraagt Bannink zich af. Ze vreest voor hogere kosten, langere bouwduur (geplande oplevering is november 2024) en bijkomende kosten voor tijdelijke huisvesting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant