Wie nu boodschappen van familieleden accepteert, kan gekort worden op zijn of haar bijstandsuitkering.
Wie nu boodschappen van familieleden accepteert, kan gekort worden op zijn of haar bijstandsuitkering. Foto: Talvi Mediacentrum

Team Lokaal wil giften zonder korting op bijstand mogelijk maken

Politiek 515 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Als het aan Team Lokaal ligt, worden bijstandsgerechtigden niet meer gekort op hun uitkering als zij een gift of boodschappen van familieleden ontvangen. Raadslid Erik van Daal roept het college van B en W van het Land van Cuijk op dit mogelijk te maken.

“De laatste tijd nemen kosten van levensonderhoud toe door onder meer stijgende energieprijzen. De laatste tijd is wederom in net nieuws gekomen dat bijstandsgerechtigden gekort worden op hun uitkering als zij bijvoorbeeld boodschappen van familieleden ontvangen. Ook zulke giften worden onder het bijverdienen geschaard. Door het ontvangen van giften op beperkte schaal zonder korting op de uitkering toe te staan voor bijstandsgerechtigden, maak je het mogelijk dat deze groep meer te besteden heeft”, stelt Van Daal. Door middel van schriftelijke vragen wil hij nu van B en W weten wat er mogelijk is voor deze doelgroep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant