Vrijwilligers aan de slag in de Zevenhutten. (foto: SK-Media)
Vrijwilligers aan de slag in de Zevenhutten. (foto: SK-Media) Foto: Persbureau SK-Media

Grote groep vrijwilligers aan de slag in bos Zevenhutten

Landbouw / Visserij 1.191 keer gelezen

CUIJK | De oproep voor vrijwilligers in De Maas Driehoek voor landschapsbeheer in bosperceel de Zevenhutten in Cuijk heeft veel aanmeldingen opgeleverd. Met een enthousiaste groep is men op een aantal zaterdagen begonnen met diverse werkzaamheden. 

Het opruimen van een omgevallen zieke berk (kun je zomaar een ochtendje mee bezig zijn), het vrijmaken van wandelpaden die nogal dichtgegroeid waren, het uitsteken van Amerikaanse kers (ook wel de bos-pest genoemd) en het omzagen van dode bomen die een valgevaar vormen voor de wandelpaden... De groep vrijwilligers had genoeg te doen. Het zaagafval en de uitgestoken bomen zijn weer gebruikt om houtwallen aan te leggen. Deze worden door diverse vogels en kleinere dieren (zoals egels) hergebruikt om een veilige schuilplaats in de maken. “De natuur blij, de mensen die recreëren in de Zevenhutten blij, de vrijwilligers blij en Brabants Landschap is ook heel enthousiast”, laten de initiatiefnemers weten.

Ook meehelpen?
De vrijwilligers (tien in totaal) werden afgelopen zaterdag ‘beloond’ met een heerlijk zonnetje. Voor de inwendige mens werd goed gezorgd met een kop koffie en -na gedane arbeid- een heerlijke Chinese tomatensoep. Direct aanmelden (er is een wachtlijst) of informatie over het vrijwilligerswerk kan worden verkregen per e-mail: zevenhutten@hotmail.com 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant