Het historisch voetveer Zeldenrust krijgt een verharde veerstoep in Sint Agatha.
Het historisch voetveer Zeldenrust krijgt een verharde veerstoep in Sint Agatha. Foto: F.Jansen

Gemeente investeert acht ton in leefbaarheid Cuijk en omliggende dorpen

Politiek 1.052 keer gelezen

CUIJK | Van een openbaar toilet in Cuijk-centrum tot damwanden voor het voetveer in Sint Agatha. De gemeente Land van Cuijk trekt ruim 790.000 euro uit voor de realisatie van allerlei ideeën ten bate van de leefbaarheid in Cuijk en omgeving, aangedragen door stichtingen en bewoners. 

Het gaat om voorstellen voor Cuijk en de voormalige kerkdorpen van de oude gemeente Cuijk. Het raadsvoorstel was al eind 2021 door de Cuijkse gemeenteraad besloten en werd afgelopen week bekrachtigd door de gemeenteraad van het Land van Cuijk, die unaniem instemde met de verschillende voorstellen. Die behelzen outdoor sporttoestellen, een muurschildering op het viaduct bij Katwijk, het verduurzamen van de kinderboerderij, het aanleggen van damwanden voor voetveer ‘De Zeldenrust’ in Sint Agatha, het verfraaien van het oude Kermisplein in Beers, plaatsing van een ooievaarsnest aan de Dassenburcht in Cuijk, de aanleg van een beweegparcours aan de Kampsestraat in Haps plus een forse investering in het park in de Heeswijkse Kampen.
Andere investeringen zijn het energieneutraal maken van gemeenschapshuis De Burcht in Linden en herinrichting van de oude begraafplaats bij de Sint Martinuskerk in Cuijk.

Cuijk-centrum
Investeringen voor het Cuijkse centrum zijn plaatsing van laadpalen voor elektrische fietsen plus de realisatie van nutsvoorzieningen aan de Maaskade (voor evenementen) en een openbaar toilet in het winkelhart. Ook moet de entree tot het Cuijkse centrum beter gemarkeerd worden. Daarnaast wordt de achterzijde van de Schouwburg groener ingericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant