Op zaterdag 19 maart houdt AV Olympus weer de halve marathon in de Staatsbossen van Sint Anthonis.
Op zaterdag 19 maart houdt AV Olympus weer de halve marathon in de Staatsbossen van Sint Anthonis. Foto: AV Olympus

Halve Marathon Sint Anthonis 19 maart weer op de agenda

Sport 215 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Atletiekvereniging Olympus Land van Cuijk organiseert op zaterdag 19 maart 2022 voor de 22e keer de veel geprezen Halve Marathon en een 5 kilometer-wedstrijdloop in de Staatsbossen van Sint Anthonis. Prachtige routes en een gastvrije ontvangst zijn de vaste ingrediënten van dit hardloopevenement.

Deelnemers kunnen rekenen op een afwisselende route van één ronde door de Staatsbossen. Deze voert langs bos, heide en zandverstuivingen. Een deel van de paden is verhard. Het is een van de mooiste halve marathonparcoursen van het jaar. Alle deelnemers lopen dit jaar weer met de IPICO-chip.
Voor de deelnemers is er gratis koffie en thee en na afloop van de wedstrijd zijn sportdrank en fruit beschikbaar om de energie op peil te houden. Aan de top-3 van iedere categorie deelnemers worden bekers uitgereikt. Daarnaast zijn er geldprijzen (100 euro) beschikbaar voor de deelnemers die op de wedstrijddag de parcoursrecords op de Halve Marathon verbeteren: 1.09.21 (Heren) en 1.21.02 (Dames).

Verkenningsloop
Voor wie niet kan wachten of gewoon zin heeft in een leuke trainingsloop is op zaterdag 26 februari 2022 om 15.00 uur een parcoursverkenning; start op dezelfde plek bij de blokhut in groepen in verschillende tempo’s. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant